| | 305 : Campia Turzii - Turda | |
|
|
| Autor | Mesaj |
|---|
tudor_vl V.I.P Member

Numarul mesajelor: 331 Varsta: 21 Localizare: Pausesti-Maglasi, jud. Valcea/Cluj-Napoca Data de inscriere: 04/05/2009
 | Subiect: 305 : Campia Turzii - Turda Mier Iul 14, 2010 1:17 am | |
| Am cautat pe net informatii despre acest tronson dar nu am gasit mare lucru. Din cele gasite pana acum fac un mic rezumat.
Tronsonul Campia Turzii - Turda a fost inaugurat la 19 iunie 1885 pentru a deservi populatia de pe valea Ariesului, realizandu-se astfel legatura cu linia 309 Turda - Campeni - Abrud. Linia este electrificata si actualmente este deschisa ca linie industriala si folosita de fabrica de ciment Holcim de la Turda. Motivul pentru care transportul de calatori a decazut pe acest tronson este aparitia liniilor de autobuz, care efectueaza curse intre cele doua municipii. De asemenea, Turda are, sau mai degraba avea, doua gari: Gara Mare, care actualmente este folosita pentru marfa, si Gara Mica, folosita pentru trenurile de calatori si marfa de pe linia 309 Turda - Campeni - Abrud, tronson de linie ingusta care, din cate stiu, este desfiintat. La 1 aprilie, 2010, agentia de voiaj CFR din Turda a fost inchisa definitiv.
Ultima editare efectuata de catre tudor_vl in Mier Iul 14, 2010 9:29 pm, editata de 3 ori |
|
 | |
Andrei

Numarul mesajelor: 267 Varsta: 17 Localizare: Jud. Satu Mare, Com. Tiream Data de inscriere: 27/07/2009
 | Subiect: Re: 305 : Campia Turzii - Turda Mier Iul 14, 2010 12:33 pm | |
| Din cate stiu eu, linia Campia Turzii - Turda nu este electrificata. |
|
 | |
Horea

Numarul mesajelor: 154 Varsta: 21 Localizare: Turda Data de inscriere: 18/01/2009
 | Subiect: Re: 305 : Campia Turzii - Turda Mier Iul 14, 2010 3:06 pm | |
| | Andrei a scris: | | Din cate stiu eu, linia Campia Turzii - Turda nu este electrificata. |
Este electrificat din Campia Turzii pana in Triaj in Turda |
|
 | |
Andrei

Numarul mesajelor: 267 Varsta: 17 Localizare: Jud. Satu Mare, Com. Tiream Data de inscriere: 27/07/2009
 | Subiect: Re: 305 : Campia Turzii - Turda Mier Iul 14, 2010 7:13 pm | |
| Asta n-am stiut. Mersi pentru corectare. |
|
 | |
bogdan srl

Numarul mesajelor: 562 Varsta: 23 Localizare: Brasov/Suceava Data de inscriere: 16/11/2009
 | Subiect: Re: 305 : Campia Turzii - Turda Joi Iul 15, 2010 6:03 pm | |
| | tudor_vl a scris: | Am cautat pe net informatii despre acest tronson dar nu am gasit mare lucru. Din cele gasite pana acum fac un mic rezumat.
Tronsonul Campia Turzii - Turda a fost inaugurat la 19 iunie 1885 pentru a deservi populatia de pe valea Ariesului, realizandu-se astfel legatura cu linia 309 Turda - Campeni - Abrud. Linia este electrificata si actualmente este deschisa ca linie industriala si folosita de fabrica de ciment Holcim de la Turda. Motivul pentru care transportul de calatori a decazut pe acest tronson este aparitia liniilor de autobuz, care efectueaza curse intre cele doua municipii. De asemenea, Turda are, sau mai degraba avea, doua gari: Gara Mare, care actualmente este folosita pentru marfa, si Gara Mica, folosita pentru trenurile de calatori si marfa de pe linia 309 Turda - Campeni - Abrud, tronson de linie ingusta care, din cate stiu, este desfiintat. La 1 aprilie, 2010, agentia de voiaj CFR din Turda a fost inchisa definitiv. |
Era ceva normal sa inchida acea agentie de voiaj,totusi o pereche de trenuri puteau sa circule intre Turda si Cluj Napoca. |
|
 | |
lonutz Moderator forum

Numarul mesajelor: 1066 Varsta: 30 Localizare: Baia Mare Data de inscriere: 16/04/2009
 | Subiect: Re: 305 : Campia Turzii - Turda Joi Iul 15, 2010 6:07 pm | |
| Turda - Cluj pe calea ferata sunt 60 km iar pe sosea 30.. Nu stiu cat succes ar fi avut acel tren...Microbuzele Cluj - Turda sunt cata frunza si iarba.. _________________ Rămas bun, IR 1840/1841 |
|
 | |
bogdan srl

Numarul mesajelor: 562 Varsta: 23 Localizare: Brasov/Suceava Data de inscriere: 16/11/2009
 | Subiect: Re: 305 : Campia Turzii - Turda Joi Iul 15, 2010 6:38 pm | |
| Turda e un municipiu destul de mare ,pentru reducerea timpului de parcurs ar trebui sa opresca decat in Campia Turzii....poate pentru studenti care invata in Cluj Napoca ar fi o alternativa .
|
|
 | |
David Marius

Numarul mesajelor: 36 Localizare: Cristur, HD / Sibiu Data de inscriere: 30/01/2011
 | Subiect: Re: 305 : Campia Turzii - Turda Mier Dec 07, 2011 1:26 am | |
| E o linie pe Google Maps care trece pe sub podul rutier ala lung, chiar inainte de centru(cum vii dinspre Alba). Linia mi se pare ca duce - sau ducea la cariera Sandulesti. Tocmai asta e treaba - mai exista? |
|
 | |
DUAL

Numarul mesajelor: 1417 Localizare: Hunedoara Data de inscriere: 05/01/2011
 | Subiect: Re: 305 : Campia Turzii - Turda Mier Dec 07, 2011 2:11 pm | |
| | bogdan srl a scris: | Turda e un municipiu destul de mare ,pentru reducerea timpului de parcurs ar trebui sa opresca decat in Campia Turzii....poate pentru studenti care invata in Cluj Napoca ar fi o alternativa .
|
Studentii aia nu merg cu trenul ca face 50 de minute iar duba face 15. |
|
 | |
Dr2005 Moderator forum

Numarul mesajelor: 1229 Varsta: 23 Localizare: București, Drumul Taberei Data de inscriere: 17/08/2011
 | Subiect: Re: 305 : Campia Turzii - Turda Mier Dec 07, 2011 4:31 pm | |
| Duba ca duba, dar e plin de rechini... am stat odată în Cluj la Agenția Teatrală o oră (RATUCul vinde abonamente de o zi de la ora 8 și eu am ajuns în Cluj pe la 6:30) și vreo 10 șoferi de autoturisme au oprit lângă mine și m-au întrebat dacă merg la Turda sau C. Turzii _________________  |
|
 | |
| | 305 : Campia Turzii - Turda | |
|