COSTACHE MIHAIL ADMINISTRATOR FORUM

Numarul mesajelor: 4782 Varsta: 40 Localizare: BUCURESTI, sector 2 in apropiere de Gara Obor Data de inscriere: 06/03/2009
 | Subiect: Re: Oravita -- Anina 27.06.2010 Vin Aug 27, 2010 9:33 pm | |
| Am urmarit cu atentie acest fimulet , nu il vazusem niciodata, insa m-a impresionat foarte mult! Mai ales ca se incheie cu expresia, Feroviarii de ieri, de azi si DE MAINE!!! Adica acestia care ...nu mai exista! Sau care inca mai rezista! _________________ Mai multe poze cu locomotive si automotoare aranjate pe clase, gasiti aici: http://autoloco.forum777.com/
Forum Turistic www.forumturistic.tk Vaporase de agrement http://vaporase.forumotion.net/ Forum Feroviar http://feroviar.myfreeforum.ro/
|
|
ionut_te

Numarul mesajelor: 60 Varsta: 31 Localizare: Slatina Data de inscriere: 26/01/2009
 | Subiect: Re: Oravita -- Anina 27.06.2010 Lun Aug 30, 2010 7:53 pm | |
| Imi pare rau ca trebuie sa vin cu vesti proaste... Daca se repecta planul de rentabilizare a caii ferate, aceasta va fi una din liniile inchise. As atasa o parte din .pdf-ul ministerului transporturilor dar nu prea am cum... Mie unul mi se rupe inima... Tot ce e frumos in tara asta, tot ce reuseste sa ne mai umple inima cu bucurie va fi sters cu buretul (nu este singura care va fi inchisa)... |
|
cata_lin
Numarul mesajelor: 12 Localizare: Timisoara Data de inscriere: 08/01/2011
 | Subiect: nu s-a inchis inca, mai aveti ocazia sa vizitati ruta Anina - Oravita Sam Ian 08, 2011 10:59 pm | |
| |
|
manole55
Numarul mesajelor: 1 Data de inscriere: 17/04/2011
 | Subiect: accident anii 60 Dum Apr 17, 2011 3:26 pm | |
| | Codrut1985 a scris: | | didi a scris: | | Felicitari myster pentru calatorie si poze.Scuzati daca este off topic, dar nu prea am inteles unele lucruri.Sectia Oravita-Anina apartine de CFR? Trenul functioneaza ca unul turistic sau ca unul in mod normal ce leaga localitati?Si de ce merge numai cu vagoane 28-29? Celelalte sunt cumva prea mari pentru a incapea in acele tunele?Pe unele portiuni am vazut ca e terasamentu foarte ingust? |
Calea ferata Oravita- Anina apartine CFR, trenul functionand ca unul normal...de fapt sunt 3 perechi in timpul saptamanii si 2 in weekend, toate formate din vagoane 28-29...ca un vagon sau vehicul feroviar sa poata circula pe aceasta linie, este nevoie ca distanta dintre boghurile vehiculului sa nu depaseasca 7m, deoarece nu ar permite inscrierea in curbe...intr-adevar, sunt portiuni de traseu aflate pe marginea rapei...de altfel, in anii 60`, cand un tren a plecat fara frane, a avut loc un accident pe aceasta linie, mecanicul prabusindu-se intr-o rapa cu tot cu locomotiva, pierzandu-si viata...epava acesteia este vizibila si astazi, insa din cauza vegetatiei abundente, pe timp de vara este destul de greu de observat... |
In timp ce cautam relatari despre ruta Oravita-Anina, am gasit discutia aceasta. Marturisesc ca ulterior am cautat in tot internetul alte detalii despre accidentul acela din anii 60 dar nu am gasit absolut nimic. Este o chestiune interesanta despre care nu s-a mai scris pana acum si de aceea am rugamintea sa-mi spuneti unde este localizata acea epava ( macar cu aproximatie) si eventual alte informatii despre acel incident ( daca mai aveti).
Va multumesc.
|
|