Forumul pasionatilor de trenuri din RO
Bine ati venit pe Forumul pasionatilor de trenuri din Romania !!!
Sper ca ceea ce veti gasi sa va fie de folos!

Forumul pasionatilor de trenuri din RO

Acest forum a fost creat pentru cei care iubesc cu adevarat trenurile din Romania!

AcasaAcasa  CalendarCalendar  FAQFAQ  CautareCautare  MembriMembri  GrupuriGrupuri  ConectareConectare  InregistrareInregistrare  

Impartiti | 

804 : Medgidia - Tulcea Oras

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos 
Mergi la pagina : Inapoi  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
AutorMesaj
Mihay

Numarul mesajelor: 98
Varsta: 34
Localizare: Constanta
Data de inscriere: 19/04/2010

MesajSubiect: Re: 804 : Medgidia - Tulcea Oras   Joi Dec 29, 2011 6:32 pm

Aceasta precizare (frână nemoderabilă la defrânare) apare numai la cursele 8651 & 8673 (circulau cuplate pe Constanta - Medgidia) care aveau in compunere si vagon postal (F)! Restul curselor 8653, 8655 si 8657 nu aveau aceasta precizare!
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului
ldh80

Numarul mesajelor: 507
Varsta: 30
Localizare: Husi
Data de inscriere: 03/11/2010

MesajSubiect: Linia 804   Joi Dec 29, 2011 8:39 pm

Aceasta mentiune apare din cauza faptului ca se mai utilizau inca vagoane de posta-bagaje vechi ("Hecht", etc transformate), produse inainte de 1964.
In livretele din 1984-1985 si pe liniile Barlad-Falciu, Iasi-Dorohoi, Roman-Buhaiesti se mai utilizau inca astfel de vagoane de posta-bagaje!
Sus In jos
Dragos
Operatorul lunii
Operatorul lunii

Numarul mesajelor: 711
Data de inscriere: 27/04/2010

MesajSubiect: Re: 804 : Medgidia - Tulcea Oras   Joi Dec 29, 2011 9:57 pm

Vizavi de articolul de mai devreme, sunt curios care sunt cele 8 marfare pe zi, ar insemna 4 perechi de navete de alumina, dar la Alum stiu ca nu se produce atat. Probabil se refera la 8 trase de trenuri de marfa, dar nu e obligatoriu ca ele sa fie ocupate zilnic.

In alta ordine de idei, in afara de alumina spre Slatina nu prea se mai cara nimic, dovada ca in Tulcea Marfuri nu prea se gasesc decat vagoane galbene. Lumea si-a cumparat autoturisme, asfaltul pe ruta Hirsova-Tulcea e impecabil (in schimb Tulcea-Constanta e praf), turismul in Tulcea a scazut dramatic fata de inainte de '89, dubele fac legea, dovada ca in majoritatea cazurilor interregio-ul sageata albastra e format dintr-o sigura unitate...

...iata destule motive pentru care 804 nu reprezinta o prioritate chiar daca e scadenta la RK de ani buni...

Mai are sens sa amintesc ca prin anii 95-2000 existau 2 accelerate de Bucuresti, cu cate 8 vagoane fiecare ? Ce sens are sa faci 5h30m cu sageata cand cu masina se pot scoate 3h lejer, fara "fortat". Nu fac reclama rutiera dar asta e adevarul. Sub 4h nu se vor obtine niciodata pe Tl-Buc, pe actualul traseu.
Sus In jos
ldh80

MesajSubiect: Linia 804   Vin Dec 30, 2011 10:07 am

In Tulcea stiu ca mai functioneaza cat de cat si FEROM, iar Santierul Naval merge destul de bine!
E adevarat in schimb ca au disparut celelalte fabrici (TULCO-conserve de peste, fabrica de mobila, de confectii, de prelucrarea stufului, fabrica de zahar Babadag), care transportau marfa pe linia 804. Nu stiu daca bazele de receptie a cerealelor din gari mai sunt folosite!
Sus In jos
IonutCFR2009
Moderator forum
Moderator forum

Numarul mesajelor: 842
Localizare: Braila
Data de inscriere: 09/07/2009

MesajSubiect: Re: 804 : Medgidia - Tulcea Oras   Vin Dec 30, 2011 4:38 pm

Mihay a scris:
Din pacate, nu prea s-a mintit... inainte de 1990, pe sectiunea Medgidia - Babadag viteza maxima a trenurilor de calatori era de 100 km/h!
Iata si livretul P 8651 din 1989:

Cu aceasta ocazie, aveti si compunerea garniturilor de atunci: vagoane seriile 11-47 si 21-47!

Poate pe hârtie sa fi fost 100 km/h intre Medgidia-Babadag, deoarece dupa cum arata timpii de mers pe respectiva distanta, nu se depasea viteza de 80 km/h.

Sus In jos
Michael

Numarul mesajelor: 44
Localizare: Bucuresti
Data de inscriere: 15/12/2011

MesajSubiect: Re: 804 : Medgidia - Tulcea Oras   Lun Ian 16, 2012 8:26 pm

Salutari,

Ceva fotografii mai vechi (2005) cu o garnitura ce a tranzitat Gara Targusor, spre directia Tulcea:

Mihai
Sus In jos
ldh80

MesajSubiect: Linia 804   Mar Feb 07, 2012 10:14 am

Deci de la 9 vagoane in 1990, astazi trenurile personale de Tulcea au ajuns la numai doua vagoane!
In 2002 erau 3 vagoane: 29-22, 29-22 si 11-47.
Interesanta gara Tulcea-Oras, atat ca arhitectura, cat si datorita faptului ca biroul de miscare nu se afla in incinta garii, ci langa cabina de la bariera mecanica!
Statiile Tulcea-Marfuri si Tulcea-Oras ar fi fost construite (ma refer la cladirile actuale) in anii 1970-1971.
Sus In jos
dan tm

Numarul mesajelor: 1265
Data de inscriere: 15/08/2008

MesajSubiect: Re: 804 : Medgidia - Tulcea Oras   Mar Feb 07, 2012 10:52 am

Peisajele pe ruta asta sint faine, parca te intorci in timp, oare cum ar fi o linie turistica cu aburoasa?
Sus In jos
Dragos
Operatorul lunii
Operatorul lunii

Numarul mesajelor: 711
Data de inscriere: 27/04/2010

MesajSubiect: Re: 804 : Medgidia - Tulcea Oras   Mar Feb 07, 2012 1:52 pm

Eu nu-mi aduc aminte ca personalele sa fi avut asa multe vagoane, poate cel de Buc Obor cu vagon de dormit sa fi avut vreo 7-9 vagoane, cele de Constanta nu erau asa lungi. In schimb acceleratele de Bucuresti cam asa aveau si erau pline cu studenti mai ales vineri spre Tulcea si duminica spre Bucuresti...iar de la Fetesti spre Buc deja trenul era arhiplin (si cel de zi si cel de noapte) iar de la Ciulnita abia daca se mai urcau calarasenii.

Totul s-a cam terminat odata cu explozia vanzarilor de masini si cu introducerea curselor de microbuz / autocar...

Gara din Tulcea aduce ca forma cu o corabie...e destul de mult admirata de toata lumea...mai ales dupa renovarea completa de acum cativa ani.

Nu mi-am uitat promisiunea unui full backview al acestei rute.
Sus In jos
Dr2005
Moderator forum
Moderator forum

Numarul mesajelor: 1229
Varsta: 23
Localizare: București, Drumul Taberei
Data de inscriere: 17/08/2011

MesajSubiect: Re: 804 : Medgidia - Tulcea Oras   Mar Feb 07, 2012 4:50 pm

Dragos a scris:
Gara din Tulcea aduce ca forma cu o corabie...e destul de mult admirata de toata lumea...mai ales dupa renovarea completa de acum cativa ani.

http://transport-in-comun.ro/trenuri/gari/statii.htm , la mijlocul paginii

804 : Medgidia - Tulcea Oras

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus 
Pagina 10 din 10Mergi la pagina : Inapoi  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Forumul pasionatilor de trenuri din RO :: MAGISTRALELE DIN ROMANIA :: M 800-