|
| |
| Autor | Mesaj |
|---|
The Legend

Numarul mesajelor: 625 Varsta: 18 Localizare: cucuieti din deal Data de inscriere: 03/08/2010
 | Subiect: Re: Gara Timisoara Nord Sam Ian 28, 2012 6:11 pm | |
| Prea trista descrierea ta :-j si ca sa sti si tu nu aveai ce cauta la revizia de vagoane :-j si oricum e bine ca au mai scapat din vagoanele de marfa pentru ca sub ele isi faceau apartamente boschetarii si automat atrageau caini care intrau si in depou si nu puteai sa mergi pe jos de la zona la D1 |
|  | | dan tm
Numarul mesajelor: 1265 Data de inscriere: 15/08/2008
 | Subiect: Re: Gara Timisoara Nord Dum Ian 29, 2012 11:42 am | |
| Adica tu ma certi ca nu aveam ce cauta in revizie? te deranjeaza ce am prezentat? boschetarii stau acum in vagoanele de calatori? Ciinii boschetarilor te incurca sa ajungi la D1? pai nici tu nu ai ce cauta in zona aia.
|
|  | | 060-EA078
Numarul mesajelor: 350 Data de inscriere: 04/05/2010
 | Subiect: Re: Gara Timisoara Nord Dum Ian 29, 2012 4:13 pm | |
| Pai daca faci poze sarind garduri, printre linii, printre macaze, prin incinte gen grupe de vagoane delimitate cu gard si cu insemne trebuie sa iti asumi ca sunt sanse mari sa latre cineva. Daca nu prima, nu a doua, a treia oara sigur. Daca vrei sa faci poze prin incinte, cel mai bine te duci si vorbesti cu sefimea de pe zona, ii explici clar ce si cum si de ce pozezi si nu sunt probleme. Cel putin la mine, in locurile in care n-am avut acces bazat pe un document, am discutat si n-am avut probleme, deci a mers. Acuma fiecare stie cum e mai bine sa actioneze insa daca esti printre linii sau in locuri care am spus mai sus, trebuie sa-ti asumi si haita de latrai care e posibil sa apara ! Sincer de pe toate forumurile pe care le-am citit peste tot te-ai plans de lucruri din astea. Nu stiu cum de numai tie ti se intampla |
|  | | cristi CFR Moderator forum

Numarul mesajelor: 1222 Varsta: 23 Localizare: Timișoara Data de inscriere: 02/11/2008
 | Subiect: Re: Gara Timisoara Nord Dum Ian 29, 2012 4:39 pm | |
| La noi is multi ciudati, Eram cu colegi la practica la CFR SA si asteptam pe tutore langa pasarela (urma sa mergem in turn sa vedem instalatia de CE a Timisoara Nord), intre timp impreuna cu un coleg hai sa facem niste poze. Trece un LDH, niste motoare S900 , iese IDM interior din turn : Alo domni nu aveti voie sa faceti poze fara autorizatie !!!" Io de jos: Pe cat facem pariu ca am autorizatie si ca in 10 minute va facem poze in birou ? Desigur ca nu a crezut si tot pe ideea lui o tinea ca autorizatii ca etc.... Vine tutorele si mergem sus , mai are rost sa descriu ce fete au avut ? _________________ "Săgeata Roșie" 78-1019-5+78-1017-9 si 78-1008-8+78-1009-6  "Săgeata Albastra" 78-1021-1+78-1031-0 si 78-1018-7+78-1029-4 http://tren.transira.ro/ http://trainspo.com/pitcristian http://www.panoramio.com/user/2236391 http://www.youtube.com/user/cristiCFR |
|  | | 060-EA078
 | Subiect: Re: Gara Timisoara Nord Dum Ian 29, 2012 5:26 pm | |
| Ciudatenii si cuidati sunt peste tot. Poate sunt eu ciudat prin faptul ca nu mi s-au intamplat nasoale din astea prea multe....cred ca le numar pe degetele de la o mana. In schimb au fost alte peripetii si mai ciudate. Intr-o noapte in gara Piatra Olt, tocmai gareaza doua LDE-uri de la acelasi depou intr-un loc fara obstacole,semnale, balarii, etc. Ma pregatesc, asez trepiedul, aparatul pe trepied, montez declansatorul si ma pregatesc sa expun poza. Declansez expunerea, nu trec bine 10 secunde din expunere si ma trezesc cu o ditamai bucata de scandura aterizand de nu stiu unde prin fata mea la 2-3 metri de mine. Am renuntat sa mai expun poza de acolo, am cautat un loc mai discret de unde am pozat iar apoi m-am carat subtil. O alta intamplare hazlie am patit-o in gara din Craiova. Pe cand incercam sa pozez un tren care pleca de la peron, un distins domn de etnie rroma, iese la usa trenului scuturand un WC de vagon iar apoi aruncandu-l inapoi in tren. Ceva si mai hazliu a avut loc chiar dupa. IDM-ul din statia Craiova, desigur in exces de zel, pe peron, a inceput sa tipe ca" de ce fac poze, etc...". Dupa cateva secunde se intampla ca o haita de vreo 6-7 caini au tabarat pe el pregatiti sa-l muste. Nu stiu ce s-a intamplat exact ca la ivirea peisajului cu cainii aceia fiorosi, am mai facut o poza subtil si am intins-o si eu  ) Sunt multe astfel de intamplari...cred ca daca le-am aduna la un loc s-ar scrie o carte de comedie din toate  |
|  | | cristi CFR Moderator forum

Numarul mesajelor: 1222 Varsta: 23 Localizare: Timișoara Data de inscriere: 02/11/2008
 | Subiect: Re: Gara Timisoara Nord Dum Ian 29, 2012 6:52 pm | |
| O idee geniala , o sustin ! _________________ "Săgeata Roșie" 78-1019-5+78-1017-9 si 78-1008-8+78-1009-6  "Săgeata Albastra" 78-1021-1+78-1031-0 si 78-1018-7+78-1029-4 http://tren.transira.ro/ http://trainspo.com/pitcristian http://www.panoramio.com/user/2236391 http://www.youtube.com/user/cristiCFR |
|  | | dan tm
Numarul mesajelor: 1265 Data de inscriere: 15/08/2008
 | Subiect: Re: Gara Timisoara Nord Lun Ian 30, 2012 7:53 am | |
| | 060-EA078 a scris: | Pai daca faci poze sarind garduri, printre linii, printre macaze, prin incinte gen grupe de vagoane delimitate cu gard si cu insemne trebuie sa iti asumi ca sunt sanse mari sa latre cineva. Daca nu prima, nu a doua, a treia oara sigur. Daca vrei sa faci poze prin incinte, cel mai bine te duci si vorbesti cu sefimea de pe zona, ii explici clar ce si cum si de ce pozezi si nu sunt probleme. Cel putin la mine, in locurile in care n-am avut acces bazat pe un document, am discutat si n-am avut probleme, deci a mers.
Acuma fiecare stie cum e mai bine sa actioneze insa daca esti printre linii sau in locuri care am spus mai sus, trebuie sa-ti asumi si haita de latrai care e posibil sa apara !
Sincer de pe toate forumurile pe care le-am citit peste tot te-ai plans de lucruri din astea. Nu stiu cum de numai tie ti se intampla |
Probabil nu ai inteles ce am scris.
intotdeauna am facut poze la peron unde e permis, sau din tren. Asta am prezentat pe toate forumurile si nu m-am plins, am spus ce am patit intr-un loc unde pozatul nu e interzis.
the legend mi-a atras atentia ca nu aveam ce cauta in revizie, si ca vagoanele de marfa care au fost acolo erau adapost pentru ciinii boschetarilor care astfel ingreunau accesul la D1.
Am intrat in revizie si am pozat o stare de fapt, au fost multe vagoane de marfa care acum au luat fie drumul unor privati, fie drumul furnalelor. Cine ce a cistigat din ele? Am prezentat vagoanele de calatori devastate de boschetarii care acum stau in ele, am prezentat gardul de sirma al revizie care e lipsa in unele locuri si taiat de la jumatate in altele, tot pentru fier vechi. Nu am spus ca l-au luat boschetarii sau ceferistii.
Am mai spus ca nici ele nu are de fapt voie sa umble pe la cabina D1 a depoului. Nu m-am plins de nimic. O singura data am mers la D1, pe linga gardul depoului, erau boschetari, ciini, aporoape o padurice crescuta printre vagoane. Practic nu prea ai scuza daca esti acolo ca sint placute vechi cu accesul interzis.
E vreo problema cu pozele puse de mine? ca le sterg imediat daca deranjeaza pe cineva. |
|  | | 060-EA078
 | Subiect: Re: Gara Timisoara Nord Lun Ian 30, 2012 8:51 am | |
| Eu n-am pus la indoiala munca depusa de tine si nici vorba sa ma deranjeze ca le pui. Daca era asa o spuneam demult. De obicei sunt direct si spun daca ma deranjeaza ceva. Daca ma deranjau pozele tale iti spuneam demult, insa nu cred ca e cazul. Ar fi absurd sa ma deranjeze ca cineva posteaza poze - daca ar fi asa n-as mai intra pe forum !
Nu pozele sunt problema ci faptul ca ai spus in repetate randuri prin mai multe locuri ca ai avut probleme cu diversi indivizi care s-au legat de tine ca faci poze peste tot prin tara. Daca ai fi avut probleme doar in Timisoara poate ar fi fost din cauza celor de acolo. Insa sa se lege de tine tot felul de ceferisti sau militieni pe oriunde te duci, nu stiu ce sa zic. Eu unul am circulat pe toate sectiile din tara mai putin doua, iar cu militia n-am avut divergente niciodata, decat discutii gen "pentru ce faci pozele", "de unde vii?", "ce te atrage la asa ceva?", etc. Nici vorba sa ajung pe la sectie sau sa am altercatii cu diversi revizori, IDM, mecanici. Si am facut sute de mii de poze! Insa n-am facut niciodata poze sarind garduri, traversand linii aiurea, sarind peste puntile vagoanelor, printre garnituri garate, etc. Am incercat intai sa discut cu cei care raspund de locul respectiv, le-am spus cine sunt, pentru ce pozez si ce fac cu pozele. Si a fost ok in 99% din cazuri. Pentru ca asa mi se pare de bun simt. Pana la urma nici la mine daca vine unul la usa casei sa-mi faca poze poate nu-mi convine, indiferent ca face poze pentru el sau ca le pune pe net. Iar daca face poze fara sa ma intrebe atunci e normal sa-l iau eu la intrebari.
Acuma daca faci poze in revizia de vagoane clar se pleaca de la premisa ca ai autorizatie. Revizia de vagoane e clar o incinta a CFR, deci iti trebuie o aprobare de undeva, si nu de la boschetari. Daca ai probleme cu boschetarii de acolo iar tu faci poze cu aprobarea cuiva poti linistit sa te duci ulterior la politie si sa semnalezi prezenta lor acolo. Daca nu, singura problema pe care o poti tu avea acolo nu e de ce faci poze, ci ce ai cautat acolo. Unde ajung vagoanele, la fier vechi, la privati sau la modernizat nu e problema noastra ca pasionati. Problema noastra cel mult e sa le pozam daca vrem, sa le admiram cat se mai poate, si cam atat. Restul nu tine de noi, deci nu e relevant in discutie ca ajung sau n-ajung la fiare vechi.
Repet poate sunt eu ciudat prin faptul ca n-am patit asa ceva...si am fost prin multe locuri care mai de care mai ciudate. O solutie ar fi sa ma apuc sa sar garduri si vagoane, sa experimentez si eu astfel de probleme. |
|  | | Luna
Numarul mesajelor: 488 Data de inscriere: 18/03/2011
 | Subiect: Re: Gara Timisoara Nord Lun Ian 30, 2012 11:00 am | |
| Dar pozatul trenurilor si a vagoanelor/liniilor nu e oricum si indiferent de situatie interzis ? Exceptand zilele feroviare desigur. Scuze de off-topic |
|  | | 060-EA078
 | Subiect: Re: Gara Timisoara Nord Lun Ian 30, 2012 12:23 pm | |
| Eu nu am gasit referire in nicio lege cu privire la asa ceva. Functie de situatie se poate interzice prin semne, panouri sau avertizari amplasate in locuri vizibile si vizand obiective clare. Cel putin asa stiam eu. Gara, fiind obiectiv de interes public e absurd sa interzici fotografiatul. Singurul motiv pentru care poti avea probleme din punct de vedere legal este zona de siguranta feroviara. Insa daca sunt pe camp si fac poze la mai mult de 20 m de axul caii, la fel nu pot avea probleme. Oricum panourile cu zona de siguranta feroviara sunt amplasate aberant in unele locuri. Intr-o perioada era montat unul in sala de asteptare din gara Simeria....insa sunt sute de locuri de acest gen. Da...poate fi sala de asteptare zona de siguranta feroviara..pentru pasageri. Stau si astept trenul acolo, deci nu-i pericol sa ma calce trenul... |
|  | | |
| Pagina 5 din 6 | Mergi la pagina : 1, 2, 3, 4, 5, 6  |
| | Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |