Forumul pasionatilor de trenuri din RO
Bine ati venit pe Forumul pasionatilor de trenuri din Romania !!!
Sper ca ceea ce veti gasi sa va fie de folos!

Forumul pasionatilor de trenuri din RO

Acest forum a fost creat pentru cei care iubesc cu adevarat trenurile din Romania!

AcasaAcasa  CalendarCalendar  FAQFAQ  CautareCautare  MembriMembri  GrupuriGrupuri  ConectareConectare  InregistrareInregistrare  

Impartiti | 

203 : Bartolomeu - Zarnesti

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos 
Mergi la pagina : Inapoi  1, 2, 3, 4, 5
AutorMesaj
paall

Numarul mesajelor: 1050
Varsta: 27
Localizare: Ploiesti.vest
Data de inscriere: 31/10/2010

MesajSubiect: Re: 203 : Bartolomeu - Zarnesti   Vin Ian 20, 2012 6:31 pm

Linia asta 203 vara si mai ales in week-end-uri are calatori nu gluma, si mai ales turisti si biciclisti pe care intr-o zi de sambata din vara lui 2011 toate trenurile din intervalul 08:00-14:00 cat am stat eu prin gara plecase cu peste 5-6 biciclete fiecare automotor. Incaseaza banii frumosii si ptr biciclete tinand cont ca se plateste un bilet pret intreg.

Daca esti student sau elev ptr bicicleta tot bilet pret intreg se plateste ??
La Cfr bine ca inca se mai merge gratis cu bicicleta in tren, pe anumite trenuri R ca de la R in sus tot ce nu are vag de biciclete se plateste bilet.
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului
ldh80

Numarul mesajelor: 507
Varsta: 30
Localizare: Husi
Data de inscriere: 03/11/2010

MesajSubiect: Linia 203   Vin Feb 10, 2012 7:44 am

Am cateva intrebari legate de aceasta linie:
-in 1989 garile "Tohanu Vechi"" si ""6 Martie/General Traian Mosoiu/Tohanu Nou"", in afara de rolul probabil de incrucisari a trenurilor, deserveau vreo unitate industriala ? Intreb asta, deoarece din ce se vede pe wikimapia, liniile industriale pentru Uzina "6 Martie"" si "Combinatul de celuloza"" se racordeaza in gara Zarnesti!
-care mai este situatia transportului de marfa pe aceasta linie si cate din unitatile economice din zona mai folosesc transportul feroviar- Üzina 6 Martie (care, in 1990, avea cca 12.000 de salariati!), Combinatul de celuloza, "Chimica Rasnov"", Uzina de scule Rasnov, Depozite de combustibil Cristian ?
-care este situatia infrastructurii feroviare (exista linii scoase in gari sau linii industriale scoase fata de ceea ce era in 1989 ?), a sistemelor SCB (semnalizarea mecanica se afla in functiune in garile Cristian, Rasnov si Zarnesti ?) ?
-in statia Zarnesti a existat/exista remiza de locomotive si daca exista mai este utilizata astazi de trenurile automotoare ?
-are cineva schitele statiilor Cristian, Rasnov, Tohanu Vechi, 6 Martie si Zarnesti, asa cum erau in 1990 ?

Va multumesc pentru raspunsuri si va doresc o zi buna!
Sus In jos
mitzaciobanu

Numarul mesajelor: 330
Varsta: 27
Localizare: Brasov
Data de inscriere: 25/02/2010

MesajSubiect: Re: 203 : Bartolomeu - Zarnesti   Vin Feb 10, 2012 10:25 am

Fara a avea date precise - este o simpla presupunere: Halta 6 Martie/Tohan este cea mai apropiata de uzina Tohan, deci probabil era folosita de angajatii acesteia. In plus, pe partea opusa a drumului national fata de uzina se gaseste un cartier al orasului Zarnesti, iar pentru locuitorii acestuia, la fel, halta Tohan este la indemana decat gara Zarnesti.

Sus In jos
Dr2005
Moderator forum
Moderator forum

Numarul mesajelor: 1229
Varsta: 23
Localizare: București, Drumul Taberei
Data de inscriere: 17/08/2011

MesajSubiect: Re: 203 : Bartolomeu - Zarnesti   Vin Feb 10, 2012 10:37 am

În Cristian și Râșnov funcționează semnalizarea mecanică, probabil și în Zărnești.

AndiCFR

Numarul mesajelor: 856
Varsta: 14
Localizare: Brasov
Data de inscriere: 10/06/2011

MesajSubiect: Re: 203 : Bartolomeu - Zarnesti   Vin Feb 10, 2012 2:21 pm

Mai exista semnale mecanice la intrarea in Brasov,unde se desprinde Linia 203 de linia care duce la Fabrica de var si cat de rar trec eu pe acolo ultima oara am vazut ca era un tren care mergea spre fabrica.
Sus In jos
Norbi
V.I.P Member
V.I.P Member

Numarul mesajelor: 1163
Varsta: 18
Localizare: Comuna Baciu
Data de inscriere: 19/04/2009

MesajSubiect: Re: 203 : Bartolomeu - Zarnesti   Lun Mai 07, 2012 6:44 am

Halta Tohan

Cristian