Forumul pasionatilor de trenuri din Rom滱ia

Acest forum a fost creat pentru cei care iubesc cu adevarat trenurile din Romania!
 
AcasaAcasa  CalendarCalendar  FAQFAQ  CautareCautare  ConectareConectare  InregistrareInregistrare  

Distribuiti | 
 

 515 : Dorne演i - Gura Putnei - (Putna) - Nisipitu

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos 
Mergi la pagina : Inapoi  1 ... 21 ... 38, 39, 40  Urmatorul
AutorMesaj
dan tm
V.I.P Member
V.I.P Member


Numarul mesajelor : 4220
Reputatie : 5353
Data de inscriere : 16/07/2014

MesajSubiect: Re: 515 : Dorne演i - Gura Putnei - (Putna) - Nisipitu   Vin 25 Mar 2016, 22:18

Dar cu ce probleme vine primarul. Cica sint sedii de firme cu sediul aproape de calea ferata, dar ce ar vrea ? sa nu circule trenul?
cica o firma a depozitat materiale pe linie, asta e problema cel mai usor de rezolvat.
Proprietarul in adica CFR face plingere la Politie pentru incalcarea si folosirea proprietatii simplu, tulburare de posesie si mai trece pe acolo si ANAF ul sa intrebe de facturi.

Soferii nemultumiti de trecerile la nivel? nu-i nimic fac presiuni la primarie sa faca pasaj suprateran. What a Face

S-au intilnit sa nu zica lumea ca nu s-au intilnit.


La Timisoara circula 5 motoare cuplate, azi am fost in gara cind a plecat 2234 compus din 2 malaxe (962 avea numarul vechi vopsit si trecut nr. UIC), eram in gara si cind a plecat 2236 compus din 2 malaxe(940 pregatita sa primeasca nr UIC) astea 4 se intorc cuplate la Timisoara Nord ca tren 2237 insa mai aduc si malaxa sosita de la Radna ca tren 2235.

Asadar eficienta maxima, 3 mecanici si 5 nasi + o malaxa care sta pe sectie prin radna si Remetea Mica.
Mai adaugam ca un desiro merge dimineta de la Lugoj la Dobra si sta acolo pina dupa amiaza, alta eficienta in timp ce alte sectii nu au trenuri.

Uite la Putna ar trebui tren dar din ce zicea doctorul depoul Suceava strica tot ce primeste Malaxa ca sa traga motorina, deci mai bine sa fie un IR de la Iasi la Suceava sa duca Desiro pentru rutele alea.

Ramele Z cu cupla Schaku se pot cupla cu Desiro?
Sus In jos
Dr2005
Administrator
Administrator


Numarul mesajelor : 13118
Varsta : 28
Localizare : Bucure演i, Drumul Taberei
Reputatie : 15297
Data de inscriere : 17/08/2011

MesajSubiect: Re: 515 : Dorne演i - Gura Putnei - (Putna) - Nisipitu   Sam 26 Mar 2016, 03:12

Balto a scris:
Parere personala: Nimic concret inc, totul planeaz la propuneri și discuții, toți vor dar nimeni nu d un termen de 螽cepere a lucr綖ilor sau de reintroducere a trenurilor. Bun, dup aceast discuție am 螽aintat propuneri la CFR C緄綟ori, daca ei le refuza? Asta a, nu introducem.
CFR C緄綟ori e foarte precaut c滱d vine vorba de partea financiar... dac se va merge pe pierdere, sigur nu va intra acolo.

Balto a scris:
pe l滱g cele 6.500 traverse (cam multe, dar in fine, depinde cine le-a num綖at).
Le-a num綖at revizorul de cale la recens緆滱tul traverselor, care se face periodic. Oricum, ele nu sunt defecte de c漮eva luni, unele probabil sunt a榮 de zeci de ani.

Balto a scris:
Pun pariu ca Prim綖ia R緂綦ți și Poliția rutiera nu și vor da acordul pentru treceri cu "Crucea Sf. Andrei" pentru ca sunt multi idioti care ar intra sub tren, desi viteza va fi de doar 30km/h.
Nu e trecerea aia prin mijlocul interseciei, cu mai multe bariere? Aia are regulamentul ei special, aprobat prin ordin de ministru.

Balto a scris:
Intrebarea mea ramane, este dispusa compania CFR la asemenea costuri?
Probabil c nu, mai ales c TUI-ul pentru un AM900 pe o secie de genul 緄a probabil e vreo 6 lei/tren*km, iar din 4 trenuri pe zi, facei voi calculele 螽 c漮 timp 蹎i amortizeaz lucrarea.

c2016 a scris:
Ca automotor trebuie Siemens Desiro. Daca pun Malaxa 900, salutare.
Depoul Suceava nu are niciun echipament m綷ar pentru verificarea automotoarelor Desiro 槐 nici personal calificat pentru 螽treinere 槐 exploatare. Ar costa sute de mii de euro s dotezi depoul Suceava astfel 螽c漮 s primeasc Desiro 槐 s specializezi personalul.

Balto a scris:
Cred c o s le avem pe 905+906 legate 螽 cel mai aglomerat caz, oricum 3 Malaxe nu fac faț pe 511 și 515, minim 2 trebuie s penduleze c漮e 2 curse pe zi spre Putna, și r緆滱e o relicv pe Botoșani care nu cred c e suficient.
Se pot aduce din alte p綖i, cred c de la Pite演i sau Timi榣ara s-or g綼i vreo 2 螽 plus. Acuma, problema e alta: ce te faci cu mecanicii obi槃uii s mulg motorina? C de pe AM900 nu poi s furi, c are computer de bord. De aia se fac cursele de Boto榮ni cu un vagon, c DA-ul e u榣r de muls, iei direct de la rezervorul auxiliar de deasupra motorului diesel.

c2016 a scris:
Pe Timisoara-Remetea-Radna circula 4 Malaxe 900 impreuna
Cu 2 mecanici, c traciunea multipl merge doar la dou unit裻i cuplate, nu la 4.

dan tm a scris:
Dar cu ce probleme vine primarul. Cica sint sedii de firme cu sediul aproape de calea ferata, dar ce ar vrea ? sa nu circule trenul?
Primarul g滱de演e ,,firma aia pl綟e演e impozit la mine, pe c滱d impozitele pentru biletele de tren merg la Bucure演i". Dar g滱direa e proast, pentru c dac oamenii nu au cu ce ajunge la firm ca s munceasc, firma oricum o s plece, din lips de angajai.

dan tm a scris:
Ramele Z cu cupla Schaku se pot cupla cu Desiro?
Teoretic, ar trebui. 姷s nu cred c a 螽cercat cineva, mai ales c multe rame Z au cupl UIC. Chiar dac cupla e identic, e posibil s fie mai sus/jos, s aib prinderile de dimensiune mai mare sau mai mic .a.. Dar Desiro e prev罳ut cu cupl adaptor Schaku - UIC. Ar trebui ca 槐 Z-urile cu Schaku s aib acest adaptor.

_________________
:TTT:
Sus In jos
http://www.transport-in-comun.ro/trenuri
cfr500Numarul mesajelor : 1975
Varsta : 25
Reputatie : 3982
Data de inscriere : 18/11/2011

MesajSubiect: Re: 515 : Dorne演i - Gura Putnei - (Putna) - Nisipitu   Sam 26 Mar 2016, 10:51


c2016 a scris:
Ca automotor trebuie Siemens Desiro. Daca pun Malaxa 900, salutare.
Depoul Suceava nu are niciun echipament m綷ar pentru verificarea automotoarelor Desiro 槐 nici personal calificat pentru 螽treinere 槐 exploatare. Ar costa sute de mii de euro s dotezi depoul Suceava astfel 螽c漮 s primeasc Desiro 槐 s specializezi personalul.

De ce din cele 11 Desiro de Iasi functioneaza vreo 3-4? Lipsa pieselor e de vina?

Sus In jos
Balto
User Dezactivat
User Dezactivat


Numarul mesajelor : 1592
Reputatie : 3979
Data de inscriere : 05/12/2010

MesajSubiect: Re: 515 : Dorne演i - Gura Putnei - (Putna) - Nisipitu   Sam 26 Mar 2016, 12:25

Stareul de la Putna a promis c biletul de tren va fi 槐 bilet de intrare la m緋綼tire, dac CFR reintroduce trenurile

Biserica se implic și susține trasportul feroviar:


Stareul M緋綼tirii Putna, Melchisedec Velnic, cel care a fost gazda 螽t滎nirii de acum dou zile 螽 cadrul c綖uia s-a discutat subiectul repunerii 螽 circulaie a trenurilor de la Suceava la Putna, le-a promis 榷filor de la CFR c va veni cu un sprijin concret pentru 螽curajarea transportului pe calea ferat, anume c biletul de tren va fi 槐 bilet de intrarea la m緋綼tire.

„Putem veni cu aceast contribuie din partea noastr, ca biletul de tren s fie bilet de intrare 槐 chiar s includ 槐 taxa foto”, a spus stareul. El a subliniat c din 2012, de c滱d trenurile dintre Suceava 槐 Putna au fost anulate, m緋綼tirea a trimis 螽 mod repetat solicit綖i c綟re CFR, cu privire la necesitatea readucerii pe harta CFR a m緋綼tiri de la Putna.

„Oamenii, pelerinii, cer tren spre Putna, discut緆 despre asta aproape 螽 fiecare zi”, a spus stareul Melchisedec Velnic.

„Peste doi ani, c滱d se 螸plinesc 120 de ani de la deschiderea acestei c緅 ferate, vom s綖b綟ori acest moment cu o gar la Putna 螽 care vor fi oameni 槐 trenuri”, le-a spus stareul 榷filor de la CFR prezeni la 螽t滎nire. Printre ei s-au aflat 榷ful Regionalei CFR C緄綟ori Ia槐, Constantin Axinia, 榷ful CFR SA Regionala Ia槐 - Infrastructur, Radu Pipa, 槐 directorul comercial al CFR C緄綟ori SA Bucure演i, Marcel Litr.

Problema ajunge la minister:

“Memoriul va ajunge pe masa ministrului Transporturilor. Dac va fi aprobat de ministru, noi suntem preg綟ii s ne apuc緆 de treab, s preg綟im linia 槐 apoi s d緆 drumul la trenuri”.

„OK”-ul de la minister trebuie 螽soit 螽s 槐 de bani pentru lucr綖i minime la linie. Radu Pipa, 榷ful CFR de la Infrastructur, a spus c 螽 urma analizelor f綷ute rezult c ar fi necesar suma de 1.400.000 de lei pentru lucr綖i minime la linie, iar ali 1.100.000 de lei, pentru lucr綖i la instalaii. Ultimele ar putea fi reduse dac se va renuna la trecerile la nivel cu calea ferat cu semnal sonor din R緂綦i, care s fie 螽locuite cu trecerile semnalizate doar cu indicator de avertizare „Crucea Sf. Andrei”.

Articol complet: https://www.monitorulsv.ro/Local/2016-03-26/Staretul-de-la-Putna-a-promis-ca-biletul-de-tren-va-fi-si-bilet-de-intrare-la-manastire-daca-CFR-reintroduce-trenurile

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Parere personal: Treaba cu m緋綼tirea e chiar OK, se poate promova astfel cump綖area de bilete și atragerea totodata (daca va fi facuta si o reclama a ofertei) a pelerinilor care vin din diferite colturi de tara la Suceava si de acolo la Putna. Spre exemplu pe 15 aug 2012 c滱d am fost cu ultimul tren (Malaxa), deși a fost anunțat foarte din scurt cu c漮eva afișe prin g綖ile de pe traseu și pe infofer, 螽afara faptului c au fost peste 200 de persoane 螽auntru chiar și pe sc綖i, am 螽t滎nit și turiști str緅ni !!!

Despre partea cu ministerul, aici e problema cea mare și probabil șansa s nu mai vedem trenuri niciodat. Dac cei din minister g滱desc 螽 sistemul lui Dr2005, sunt șanse mari s gaseasc nod 螽 papur și s nu avizeze reluarea circulației. Cu tipul 綼ta de g滱dire 螽 care nimic nu-i rentabil, și nu sunt bani pentru traverse deși tot din incompetența companiei din ultimii 20 ani s-au distrus, pentru c nu le-au 螽locuit la timp, c漮eva pe lun și au preferat s pun st滎pi cu restricții și s fug綖easc c緄綟orii la auto. Nu avem nevoie de traverse noi, ne mulțumim și cu cele scoase de pe liniile modernizate, dar conforme. La fel și instalațiile, probabil CFR Infrastructur deține depozite pentru elemente de schimb și nu topește tot ce scoate bun de pe linii.
Sus In jos
kristi kkk
V.I.P Member
V.I.P Member


Numarul mesajelor : 1571
Varsta : 38
Localizare : Alexandria
Reputatie : 4762
Data de inscriere : 25/08/2008

MesajSubiect: Re: 515 : Dorne演i - Gura Putnei - (Putna) - Nisipitu   Sam 26 Mar 2016, 13:47

La Putna oricum nu se pl綟ea intrare dec漮 la muzeu, așa c starețul minte prin omisiune(am fosr ast-var). M綷ar s 螽ceap s circule trenurile, chiar și cu Malaxa inițial, dup aceea prin num綖ul mare de c緄綟ori s oblige s redimensioneze CFR C緄綟ori materialul rulant.
Sus In jos
Dr2005
Administrator
Administrator


Numarul mesajelor : 13118
Varsta : 28
Localizare : Bucure演i, Drumul Taberei
Reputatie : 15297
Data de inscriere : 17/08/2011

MesajSubiect: Re: 515 : Dorne演i - Gura Putnei - (Putna) - Nisipitu   Sam 26 Mar 2016, 15:36

Balto a scris:
Despre partea cu ministerul, aici e problema cea mare și probabil șansa s nu mai vedem trenuri niciodat. Dac cei din minister g滱desc 螽 sistemul lui Dr2005, sunt șanse mari s gaseasc nod 螽 papur și s nu avizeze reluarea circulației. Cu tipul 綼ta de g滱dire 螽 care nimic nu-i rentabil, și nu sunt bani pentru traverse deși tot din incompetența companiei din ultimii 20 ani s-au distrus, pentru c nu le-au 螽locuit la timp, c漮eva pe lun și au preferat s pun st滎pi cu restricții și s fug綖easc c緄綟orii la auto. Nu avem nevoie de traverse noi, ne mulțumim și cu cele scoase de pe liniile modernizate, dar conforme. La fel și instalațiile, probabil CFR Infrastructur deține depozite pentru elemente de schimb și nu topește tot ce scoate bun de pe linii.
Toat lumea arunc pisica la Ministerul Transporturilor. Dar cei de la Ministerul Finanelor Publice mereu sunt imaculai, Curtea de Conturi la fel... cine credei c stabile演e valoarea compensaiilor? Cine a venit cu ideea (de fapt obligaia) de a penaliza operatorii de transport care nu reu榷sc s transporte c禓i c緄綟ori 蹎i propun? Cine a introdus penalizarea operatorilor chiar dac trenul e anulat din vina CFR S.A.? Cine tot respinge contractele de servicii publice?

---
200 de c緄綟ori nu 螽cap 螽tr-un AM900. Oric漮 de plin ar fi fost, nu aveau cum s fie 200. Capacitatea e de 58 locuri, s zicem c intr 80 - 90, dar 200 clar nu. Ca s nu mai vorbesc c ri演i s dep蒪e演i tonajul.

_________________
:TTT:
Sus In jos
http://www.transport-in-comun.ro/trenuri
kasapis2007
V.I.P Member
V.I.P Member
avatar

Numarul mesajelor : 615
Varsta : 22
Localizare : Bucuresti/Suceava/Dornesti
Reputatie : 3120
Data de inscriere : 03/08/2010

MesajSubiect: Re: 515 : Dorne演i - Gura Putnei - (Putna) - Nisipitu   Sam 26 Mar 2016, 21:56

Cel puin 100 de persoane au fost 螽 trenul acela 槐 muli alii nu au putut s urce deoarece nu mai aveau loc. 姷 Gura Putnei trenul abia a plecat de pe loc. Nu mai g綼esc pozele, dar pun o filmare 螽 care sunt 槐 pozele pe care voiam s le postez. Abia dup ce au cobor漮 o parte din c緄綟ori am reu槐t s fac pozele.
Sus In jos
http://www.youtube.com/user/kasapis2007?feature=mhee
Balto
User Dezactivat
User Dezactivat


Numarul mesajelor : 1592
Reputatie : 3979
Data de inscriere : 05/12/2010

MesajSubiect: Re: 515 : Dorne演i - Gura Putnei - (Putna) - Nisipitu   Lun 04 Apr 2016, 15:19

Momentan memoriul se afl la MT și decizia le aparține, cine dorește s susțin redeschiderea liniei, este rugat s completeze o petiție, iar 螽 textul ei s specifice necesitatea trenurilor de c緄綟ori.
Link petiție: http://mt.gov.ro/web14/e-petitie
Multumesc.
Sus In jos
Balto
User Dezactivat
User Dezactivat


Numarul mesajelor : 1592
Reputatie : 3979
Data de inscriere : 05/12/2010

MesajSubiect: Re: 515 : Dorne演i - Gura Putnei - (Putna) - Nisipitu   Mier 13 Apr 2016, 20:47

Ieri a ap綖ut primul utilaj aparțin滱d CFR Infrastructur pe aceast secție dup mult timp 螽 care nu a trecut nici o osie. Tot ce știu, este c a plecat de dimineaț din Suceava și a mers undeva 螽 zona Bivol綖ie-Vicov, f綖 intervenții pe sectorul Dornești - R緂綦ți. Revin cu informații c滱d dispun de ele, și timpul 螸i permite s le postez.


Foto: Viorel Pascal


Foto: Adrian Padurariu

Sus In jos
Balto
User Dezactivat
User Dezactivat


Numarul mesajelor : 1592
Reputatie : 3979
Data de inscriere : 05/12/2010

MesajSubiect: Re: 515 : Dorne演i - Gura Putnei - (Putna) - Nisipitu   Mier 27 Apr 2016, 19:49

姷tre timp, pe sectorul Gura Putnei - Putna, se fur și ce a mai r緆as din linie, traversele. Dac mai sunt persoane care 螽treab c漮 costa refacerea liniei, 蟊 rog s se abțin. Nu a mai r緆as mai nimic din ce a fost odat, și nimeni nu o va mai reconstrui vreodat. Un sector foarte frumos din punct de vedere al peisajelor, linia fiind 螽tre ap și p緂ure. Indiferent c era afectat de inundații sau nu, ea figura la pierderi 螽c din 2008 și urma s se 螽chid. Puținii navetiști nu aveau niciunul bilet, iar turismul nu prea s-a dezvoltat acolo. 姷chis probabil se zb綟ea cu linia spre Putna, pentru redeschidere, dup mulți ani, dar av滱d 螽 vedere c漮e obiective are Putna, și cți c緄綟ori avea, cu chiu cu vai se 螽cearc redeschiderea ei, Gura Putnei - Nisipitu nu avea șanse, și mai mult de at漮, fiind prin zone mai retrase, 螽 6-8 ani era imposibil s nu fie furate m綷ar șuruburile, iar CFR-ul s綖ea imediat c necesit costuri pentru reparații și nu este rentabil investiția, deci tot aici ajungeam. Asta a fost destinul ei, a tr緅t totuși peste 100 de ani, tot ce se naște, moare 螽tr-un final, mai repede sau mai t漷ziu. Tot respectul pentru Mihai (mishu88) , care a f綷ut un reportaj 螽ainte de 螽chidere, și e o amintire valoroas. Cam asta a fost ultimul drum pentru Gura Putnei - Nisipitu. CFR s-a trezit 螽 al 9-lea ceas și au demontat și ei traverse care probabil le vor schimba pe Dornești - Putna. Dac o demontau mai demult, puteau crește viteza pe Dornești - Putna și dintre 2 rele era raul mai mic. Dar cer prea mult, nu? Ne-am obișnuit c totul e sortit pieirii 螽 Rom滱ia post-decembrist. S ne bucur緆 de ce mai avem 哞C, viitorul e nesigur, precum fuga pe gheaț.

https://www.monitorulsv.ro/Ultima-ora-local/2016-04-27/Prins-in-timp-ce-fura-traverse-de-cale-ferata
Sus In jos
j o a n t aNumarul mesajelor : 104
Varsta : 27
Localizare : BOTOSANI
Reputatie : 1689
Data de inscriere : 27/12/2012

MesajSubiect: Re: 515 : Dorne演i - Gura Putnei - (Putna) - Nisipitu   Sam 02 Iul 2016, 09:06

Sus In jos
AndreiSV

avatar

Numarul mesajelor : 199
Varsta : 18
Localizare : Suceava
Reputatie : 1373
Data de inscriere : 05/03/2014

MesajSubiect: Re: 515 : Dorne演i - Gura Putnei - (Putna) - Nisipitu   Vin 26 Aug 2016, 16:19

Sus In jos
cfr500Numarul mesajelor : 1975
Varsta : 25
Reputatie : 3982
Data de inscriere : 18/11/2011

MesajSubiect: Re: 515 : Dorne演i - Gura Putnei - (Putna) - Nisipitu   Vin 26 Aug 2016, 19:30

AndreiSV a scris:
https://m.monitorulsv.ro/Local/2016-08-26/CFR-sterge-definitiv-de-pe-harta-feroviara-calea-ferata-Gura-Putnei-Nisipitu
CFR Infrastructura s-a apucat de demolari, dupa raderea de pe fata pamantului a fostei cladiri si taierea copacilor din Halta Bursuceni, s-au apucat si de liniile inchise. Poate urmeaza si Dornesti -Siret, Vama-Moldivita, Pojorata-Fundu Moldovei. Decat sa fie furate suprastructura mai bine refolosite din ceea ce se mai poate. Cool
Sus In jos
Dr2005
Administrator
Administrator


Numarul mesajelor : 13118
Varsta : 28
Localizare : Bucure演i, Drumul Taberei
Reputatie : 15297
Data de inscriere : 17/08/2011

MesajSubiect: Re: 515 : Dorne演i - Gura Putnei - (Putna) - Nisipitu   Vin 26 Aug 2016, 19:52

Trebuiau s se apuce din 2008. Dar HG de desfiinare nu are trecute numerele 槐 valorile de inventar, nu cred c se poate aplica, deci nu 演iu c漮 de legal e ce se face acolo.

_________________
:TTT:
Sus In jos
http://www.transport-in-comun.ro/trenuri
Andrey_tm
Moderator si Regizorul anului
Moderator si Regizorul anului
avatar

Numarul mesajelor : 5690
Localizare : Timisoara
Reputatie : 8717
Data de inscriere : 08/09/2011

MesajSubiect: Re: 515 : Dorne演i - Gura Putnei - (Putna) - Nisipitu   Joi 08 Sept 2016, 21:10

C漮eva poze de anul trecut cu ce a mai r緆as din linia de cale ferat Gura Putnei - Brodina - Nisipitu. Pe foarte lungi porțiuni șina și traversele au fost furate. Se mai vedea doar terasamentul. S-au mai furat și c漮eva semafoare și bucți din poduri.

C漮 despre linia Dornești - R緂綦ți - Putna, se mai știe ceva? Luni 螽cepe școala, iar elevii tot f綖 tren au r緆as. Tr緅asc dubele!

Acum pozele. Partea 1/5Sus In jos
Continut sponsorizat
MesajSubiect: Re: 515 : Dorne演i - Gura Putnei - (Putna) - Nisipitu   

Sus In jos
 

515 : Dorne演i - Gura Putnei - (Putna) - Nisipitu

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus 

 Subiecte similare

-
» 515 : Dorne演i - Gura Putnei - (Putna) - Nisipitu
» Dorne演i (500)
» Campulung Est - Gura Humorului
» 513 : D綖m緋e演i - Cacica - Gura Humorului
» 221 : Gura Motrului - Turceni - Rovinari - Targu Jiu
Pagina 39 din 40Mergi la pagina : Inapoi  1 ... 21 ... 38, 39, 40  Urmatorul

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Forumul pasionatilor de trenuri din Rom滱ia :: MAGISTRALELE DIN ROMANIA :: M 500-