Forumul pasionatilor de trenuri din RO
Bine ati venit pe Forumul pasionatilor de trenuri din Romania !!!
Sper ca ceea ce veti gasi sa va fie de folos!

Forumul pasionatilor de trenuri din RO

Acest forum a fost creat pentru cei care iubesc cu adevarat trenurile din Romania!

AcasaAcasa  CalendarCalendar  FAQFAQ  CautareCautare  MembriMembri  GrupuriGrupuri  ConectareConectare  InregistrareInregistrare  

Impartiti | 

211 : Subcetate - Caransebes

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos 
Mergi la pagina : Inapoi  1, 2, 3, 4, 5
AutorMesaj
dan tm

Numarul mesajelor: 1265
Data de inscriere: 15/08/2008

MesajSubiect: Re: 211 : Subcetate - Caransebes   Lun Dec 12, 2011 7:27 am

Foarte interesant, multumim pentru reportaj.

Din pacate recuperarea fierului vechi rezultat din calea ferata s-a facut undeva in 2006, am fost pe urma liniei dar am ajuns prea tirziu.

Desi aici la noi sint peste 10 grade vad ca acolo e zapada, asa am patit o data cind am fost sa gasim linia, am dat peste zapada si ape revarsate pe sosea. Aveam aparat cu film, am reusit cumva o poza la semnalul de la Portile de Fier ale Transilvaniei.

Am pus reportajele la vremea lor pe rfr.
Acum trebuie sa le refac.

Nu raminem cu altceva decit cu pozele si cu citatele din carti.
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului
vsirbu

Numarul mesajelor: 1
Varsta: 44
Localizare: Cluj-Napoca
Data de inscriere: 29/01/2012

MesajSubiect: Vagoane Caransebes-Bautari anii '90   Dum Apr 29, 2012 7:28 pm

Stimati domni,
Spuneti-mi, va rog, ce vagoane circulau pe ruta Caransebes-Bautari, prin anii '90? Erau foarte vechi si-n vremea aceea dar erau foarte rustice. Nu ma pricep la vagoane dar, vizualizand acest forum, cred ca erau Dimitroave 29-20.
Sus In jos
Amiralul

Numarul mesajelor: 312
Data de inscriere: 12/06/2009

MesajSubiect: Re: 211 : Subcetate - Caransebes   Lun Apr 30, 2012 8:45 pm

Da,au circulat Dimitroave pe aceasta linie pina la inchirierea liniei catre TFC.A fost printre ultimele linii pe care mai circulau aceste vagoane la CFR.
Sus In jos
cristi ar

Numarul mesajelor: 197
Varsta: 34
Localizare: arad
Data de inscriere: 28/05/2009

MesajSubiect: Re: 211 : Subcetate - Caransebes   Lun Apr 30, 2012 10:01 pm

Au circulat dimitrove, dar nu pana la preluarea liniei de catre TFG. Cred ca au circulat cam pana in 2008, iar linia a fost preluata in octombrie 2010.
Sus In jos
discoid21

Numarul mesajelor: 228
Localizare: Oradea
Data de inscriere: 14/07/2009

MesajSubiect: Re: 211 : Subcetate - Caransebes   Mar Mai 01, 2012 10:19 am

A fost foarte interesant reportajul, Acvila!
E adevarat faptul ca tractiunea pe o asemenea linie folosea o tehnologie invechita, dar asta nu inseamna ca trebuie desfiintata toata linia, fara urma.

In filmul documentar "Stem in Romania. August 1969", este prezentata printre altele si o calatorie pe linia Boutari - Portile de fier. In film se poate vedea cum urca locomotiva pufaind din greu pe linia cu cremaliera, cum calatorii mai coboara din tren ca sa mai culeaga cateva fructe din pomii de la marginea caii ferate (asa cum mentiona si Acvila). Se mai poate observa locomotiva folosita, vagoanele, fetzele calatorilor si multe alte detalii care astazi nu mai exista.

Filmul "Steam in Romania. August 1969" a fost realizat de olandezul Ton Pruissen. El a fost in Romania in acel an si a intreprins niste calatorii cu trenul. Recomand acest documentar tuturor celor pasionati de istoria feroviara, de locomotive cu abur, de vagoane vechi, de circulatia pe linii acum desfiintate.
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului http://www.biostil.net
adrian78
Moderator forum
Moderator forum

Numarul mesajelor: 2390
Localizare: HUNEDOARA
Data de inscriere: 05/10/2010

MesajSubiect: Re: 211 : Subcetate - Caransebes   Mar Mai 01, 2012 12:57 pm

Pacat de aceasta linie ca nu s-a pastrat la CFR cu ceva investitii in zona Boutar se putea realiza o slternativa mai scurta pentru Timisoara-Arad-Simeria-Petrosani

Numarul mesajelor: 312
Data de inscriere: 12/06/2009

MesajSubiect: Re: 211 : Subcetate - Caransebes   Mar Mai 01, 2012 5:37 pm

Investitia ar fi constat intr-un tunel mare + electrificare si daca nu s-a facut pe vremea lui Ceausescu,nu se va mai face vreodata.
Sus In jos

211 : Subcetate - Caransebes

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus 
Pagina 5 din 5Mergi la pagina : Inapoi  1, 2, 3, 4, 5

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Forumul pasionatilor de trenuri din RO :: MAGISTRALELE DIN ROMANIA :: M 200-