Forumul pasionatilor de trenuri din România

Acest forum a fost creat pentru cei care iubesc cu adevarat trenurile din Romania!
 
AcasaAcasa  CalendarCalendar  FAQFAQ  CautareCautare  ConectareConectare  InregistrareInregistrare  

Distribuiti | 
 

 Despre bere

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos 
Mergi la pagina : Inapoi  1, 2, 3
AutorMesaj
mielutu zburator

avatar

Numarul mesajelor : 2588
Varsta : 21
Reputatie : 3596
Data de inscriere : 07/09/2014

MesajSubiect: Re: Despre bere   Lun Iul 18, 2016 5:38 pm

Vitosa a scris:
Lasati naibii bautura daca nu aveti limite ca iar va certati pe forum.
Mielutule sunt foarte suparat pe tine si te rog frumos sa nu-l mai provoci pe baiazid.

Unde l-am provocat? Pe acest topic am discutat despre bere, nu am provocat pe nimeni cu nimic.
Revenind la subiect, a apărut în Auchan Baltika no6, e bere brună dar cică ar fi mult mai bună ca ce e pe piață. Și prețul e pe măsură, dar eu nu pot critica căci nu beau decât blondă sau roșie.
Sus In jos
http://theliteratelamb.blogspot.ro/
DPS

avatar

Numarul mesajelor : 2022
Reputatie : 4594
Data de inscriere : 27/04/2010

MesajSubiect: Re: Despre bere   Lun Iul 18, 2016 11:57 pm

Interesant topic, interesante pareri. Ciuc, Timisoreana, DAB, Krombacher.
Sus In jos
http://www.youtube.com/c/DPSRomania/videos
ets2oltromânia



Numarul mesajelor : 463
Varsta : 18
Localizare : Oltenia,Romania
Reputatie : 767
Data de inscriere : 15/06/2016

MesajSubiect: Re: Despre bere   Mar Dec 13, 2016 12:37 pm

Sus In jos
Dr2005
Administrator
Administrator


Numarul mesajelor : 12939
Varsta : 28
Localizare : București, Drumul Taberei
Reputatie : 15088
Data de inscriere : 17/08/2011

MesajSubiect: Re: Despre bere   Mar Dec 13, 2016 2:09 pm

Le vând pentru că îi obligă UE... ABInbev a cumpărat SABMiller, iar firma rezultată acaparează prea mult din piața europeană.
SAB Miller era din Africa de Sud, deci nu avea nimic românesc.

Bere cu adevărat românească, în sensul de ,,făcută de firme cu capital românesc" înseamnă doar:
- Bermas Suceava (Bermas, Călimani)
- Albrau Onești (Albrau, Zimbru)
- Romaqua, fabrica de lângă Alba Iulia (Albacher, Dorfer)
- European Food Rieni Buhor (Burger)

Din astea 4, prima e singura dintre fabricile comuniste de bere care mai funcționează aproximativ în același mod și singura din cele 4 care mai produce un sortiment de bere fără porumb.

Se mai adaugă și câteva microberării și făbricuțe care vând doar local sau doar în cluburile de fițe, foarte rar prin magazine (Zăganu, Beretta, Sikaru, Csiki Sor și încă vreo câteva).

Uite d'aia beau eu Zagorka Retro, că știu că pedalez 3 ore și ajung la ea (Kaufland Ruse) și o iau și la un preț decent (1,2 leva/sticla de 0,5l).

_________________
:TTT:
Sus In jos
http://www.transport-in-comun.ro/trenuri
Dr2005
Administrator
Administrator


Numarul mesajelor : 12939
Varsta : 28
Localizare : București, Drumul Taberei
Reputatie : 15088
Data de inscriere : 17/08/2011

MesajSubiect: Re: Despre bere   Vin Mar 10, 2017 6:14 pm

Dr2005 a scris:
Pân' la urmă, cea mai bună bere belgiană disponibilă la supermarket e Leffe. Se găsește și la noi, e la fel ca a lor, că e importată... dar costă cam multicel.
Au stricat-o și pe asta, versiunea importată în România conține și mălai. Se simte și la gust, zici că e mămăligă lichidă Sad

kristi kkk a scris:
Da' "Csikisor" e bere foarte bună, are termen de garanție de doar 3 luni în comparație cu majoritatea care are între 6 și 12 luni.
Am cumpărat recent și Csiki Sor și expiră în... iunie. În condițiile în care e produs în ianuarie sau mai devreme, purtând încă marca Csiki Sor, interzisă de justiție ulterior. Tare îmi e că pun ceva în plus pe lângă apă, malț, hamei și drojdie, dar berea e foarte bună. Însă ce au ei acolo numai ,,manufaktura" nu e, produc 200.000 hectolitri pe an, e fabrică în toată regula. Din păcate, deși berea e bună, producătorii sunt mari extremiști, pe etichetă ,,povestea" berii e doar în maghiară, iar la restul informațiilor îți trebuie o lupă ca să citești traducerile în română. Nu mai zic că la descrierea producătorului, scrie frumos că e produsă în ,,Szekelyfold", fără nicio referință la România. Pe sticlele mai noi, de Tiltott Igazi Sor (Adevărata bere interzisă), pe fața etichetei stă scris ROS IKICs cu litere ungurești vechi (aveau literă dedicată pentru Cs), adică Csiki Sor pe dos. Berea se vinde la magazin cu 3 - 4 lei o sticlă (+ încă un leu garanție la sticlă), dar producătorii nu vor nici în ruptul capului să o vândă magazinelor din afara Transilvaniei. Ajunge doar prin baruri de hipsteri sau pe site-uri gen berero.ro, unde sticla se vinde cu 8 lei și cea brună cu 9,5 lei (e 5 lei la magazin).

--


O mică parte din rezerva strategică:

Stolichno Pale Bock (Bulgaria)
Stolichno Bock (Bulgaria)
Boliarka Nepasteurizată (Bulgaria)
Nenea Iancu Blondă (Germania)
Nenea Iancu Albă (Germania)
Ariana Brună (Bulgaria)
Zagorka Retro Nepasteurizată (Bulgaria)
Abbaye de Vauclair (marcă proprie Lidl)
Igazi Csiki Sor / Tiltott Igazi Sor (România, deși ei nu se consideră a fi în România)
Csiki Barna Sor / Tiltott Barna Sor (România)
Natü Blonde (Germania, luată de la Auchan, nu am găsit nicăieri detalii despre marca asta, probabil e ceva marcă proprie, dar e bună)
Zăganu (România)

_________________
:TTT:
Sus In jos
http://www.transport-in-comun.ro/trenuri
dan tm
V.I.P Member
V.I.P Member


Numarul mesajelor : 4128
Reputatie : 5231
Data de inscriere : 16/07/2014

MesajSubiect: Re: Despre bere   Vin Mar 10, 2017 8:16 pm

Daca asa e ci Cichi sor, ar trebui noi romanii sa nu o cumparam.Daca noi -romanii-am boicota putin zona lor de Sechelifold, adica pamintul secoiesc, i-as vedea pe unde si-ar scoate pirleala.

Am gasit articolul asta despre bere, nu e chiar nou insa mi s-a parut interesant.

http://specialarad.ro/fantoma-berii-arbema-nu-are-voie-nici-macar-sa-bantuie-in-casa-mortii-se-mai-poate-resuscita-berea-aradeana/
Sus In jos
Sabik



Numarul mesajelor : 287
Localizare : Cluj Napoca
Reputatie : 1842
Data de inscriere : 24/12/2012

MesajSubiect: Re: Despre bere   Sam Mar 11, 2017 5:45 pm

apropo de Csiki Sor:

E scrisa textul pe dos fiindca, in scrisul arhaic secui scriau din dreapta spre stanga.



Esti sigur ca nu vor sa vanda berea in afara Transilvaniei? Eu am gasit Csiki Sor in Mosonmagyarovar (granita de vest a Ungariei).

E vorba de marketingul pe care au ales. Pun accent foarte mare pe cultura si valorile secuiilor. Din cauza asta, berea nu are cum sa fie apelant la consumatorii romani.
Sus In jos
johnsmoke



Numarul mesajelor : 94
Varsta : 44
Reputatie : 1369
Data de inscriere : 04/10/2013

MesajSubiect: Re: Despre bere   Dum Mar 12, 2017 9:57 am

Testat o bere in Danemarca.
Nu e pe gustul meu.
Sus In jos
dan tm
V.I.P Member
V.I.P Member


Numarul mesajelor : 4128
Reputatie : 5231
Data de inscriere : 16/07/2014

MesajSubiect: Re: Despre bere   Dum Mar 12, 2017 11:00 pm

Sabik a scris:
apropo de Csiki Sor:

E scrisa textul pe dos fiindca, in scrisul arhaic secui scriau din dreapta spre stanga.



Esti sigur ca nu vor sa vanda berea in afara Transilvaniei? Eu am gasit Csiki Sor in Mosonmagyarovar (granita de vest a Ungariei).

E vorba de marketingul pe care au ales. Pun accent foarte mare pe cultura si valorile secuiilor. Din cauza asta, berea nu are cum sa fie apelant la consumatorii romani.

E buna asta cu scrisul invers, asa se explica si de ce e semiluna pe ,,steagul" secoiesc.

Ce nu inteleg eu e de ce ,,se ocupa " ungurii de ei daca ei sint secui? si de ce vorbesc ungureste ?

Adica nici nu cred ca exista o limba secoiasca.

E cumva o chestie d-asta cum e la noi cu moldovenii de peste Prut, dar pusa invers, adica noi zicem ca aia sint romani, aici ungurii din contra zic ca nu-s unguri ci secui cautind o modalitate de a obtine ceva pentru unguri de fapt.

uite ca se poate face un subiect diferit de cel cu Moldova de peste Prut desi probabil ca ar fi multe de comparat.

De fapt aici e vorba de fostele fabrici de bere dar si de bere. Bine macar ca Timisoreana nu s-a demolat precum Kandia. Dar te doare capul dupa ce bei una. Cred ca astia scapa uneori prea multe chimicale in ea. avit
Sus In jos
Dr2005
Administrator
Administrator


Numarul mesajelor : 12939
Varsta : 28
Localizare : București, Drumul Taberei
Reputatie : 15088
Data de inscriere : 17/08/2011

MesajSubiect: Re: Despre bere   Lun Mar 13, 2017 2:15 am

Chestia e că fabrica de la Miercurea Ciuc funcționează bine mersi de vreo 43 de ani, producând o bere numită fix... Ciuc. Heineken când a cumpăarat-o a înregistrat marca Ciuc Premium, că Ciuc n-avea cum, fiind o denumire geografică (Depresiunea Ciuc).

Prin 2014 se apucă unii să facă bere la Sânsimion și o dau că ei fac bere de la 1540 și că a lor e ,,adevărată". Nu zic că e o bere rea, da' nicidecum nu e după metoda de la 1540, că atunci berea fermenta în peșteri, nu aveau recipiente din inox cu temperatură controlată. Iar ,,manufactura" de la Sânsimion are 140 de angajați și o capacitate de producție de vreo 200.000 hectolitri pe an. Pentru comparație, fabrica Heineken de la Miercurea Ciuc are 200 de angajați, dar produce de vreo 10 ori mai mult. Oricum, la 140 angajați și 200 mii hl pe an, Csiki Sor numai bere artizanală nu e. E drept, productivitatea muncii la ei e mai mică decât la Heineken, ceea ce înseamnă că sunt mai multe chestii naturale în ea decât în Ciuc Premium (că altfel puneau o tonă de porumb și un borcan de enzime și chimia făcea restul, pentru asta e nevoie doar de câțiva oameni).

Pentru comparație, Zăganu a produs anul trecut 3.900 hectolitri de bere. Asta e bere artizanală.

_________________
:TTT:
Sus In jos
http://www.transport-in-comun.ro/trenuri
Luna



Numarul mesajelor : 1746
Reputatie : 3960
Data de inscriere : 18/03/2011

MesajSubiect: Re: Despre bere   Lun Mar 13, 2017 3:29 am

Daca productivitatea e mica inseamna printre altele si lipsa de tehnologie noua si performanta. Nu e de incurajat sau laudat asta.
Sus In jos
Dr2005
Administrator
Administrator


Numarul mesajelor : 12939
Varsta : 28
Localizare : București, Drumul Taberei
Reputatie : 15088
Data de inscriere : 17/08/2011

MesajSubiect: Re: Despre bere   Lun Mar 13, 2017 8:28 am

Ideea unei ,,beri artizanale" e fix aceea de a se produce în loturi mici, cu metode tradiționale.

_________________
:TTT:
Sus In jos
http://www.transport-in-comun.ro/trenuri
dan tm
V.I.P Member
V.I.P Member


Numarul mesajelor : 4128
Reputatie : 5231
Data de inscriere : 16/07/2014

MesajSubiect: Re: Despre bere   Lun Mar 13, 2017 8:38 am

Adica sa te duci in pesteri pentru fermentare? nu se poate ca vin astia cu liliecii, aia cu castorii, aia cu ursii si pe urma aia cu cimitirele
Sus In jos
Dr2005
Administrator
Administrator


Numarul mesajelor : 12939
Varsta : 28
Localizare : București, Drumul Taberei
Reputatie : 15088
Data de inscriere : 17/08/2011

MesajSubiect: Re: Despre bere   Lun Mar 13, 2017 11:36 am

Mă rog, cu metodele ,,tradiționale" de acum 100 de ani, deci la butoi de inox, dar fără enzime, zahăr, porumb sau alte cereale nemalțificate, fără pasteurizare...

_________________
:TTT:
Sus In jos
http://www.transport-in-comun.ro/trenuri
Continut sponsorizat




MesajSubiect: Re: Despre bere   

Sus In jos
 

Despre bere

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus 

 Subiecte similare

-
» Cateva cuvinte despre Amaryllis
» Cateva cuvinte despre Anthurium(Floarea-Flamingo)
» Cateva cuvinte despre Hibiscus(Trandafir-de-China)
» Despre palmieri...
» Carti despre locomotive/vagoane
Pagina 3 din 3Mergi la pagina : Inapoi  1, 2, 3

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Forumul pasionatilor de trenuri din România :: DIVERSE :: DISCUTII LIBERE-