Forumul pasionatilor de trenuri din România

Acest forum a fost creat pentru cei care iubesc cu adevarat trenurile din Romania!
 
AcasaAcasa  CalendarCalendar  FAQFAQ  CautareCautare  ConectareConectare  InregistrareInregistrare  

Distribuiți | 
 

 REGULAMENTE CONCURSURI

In jos 
AutorMesaj
TeodorNumarul mesajelor : 3305
Reputatie : 6096
Data de inscriere : 18/04/2011

MesajSubiect: REGULAMENTE CONCURSURI   Mier 27 Mai 2015, 01:59


● Orice utilizator al forumului poate participa la concurs cu o fotografie ce îndeplinește minime cerințe estetice ( să nu se interpună obiecte pe direcția subiectului fotografiei, să fie cât de cât bine încadrată, să nu fie strâmbă, să nu fie făcută prin geam și să se vadă vizibil acest lucru ) ;
● Conținutul pozelor trebuie sa aibă legatură exclusiv cu domeniul feroviar ( trenuri, locomotive, vagoane, gări, remize, elemente de infrastructură ) ;
● Nu se acceptă fotografii ce nu aparțin user-ului respectiv ;
● Fiecare user are voie să participe la concurs cu o singură fotografie ;
● Postați fotografia cu rezoluții cuprinse între 800x600 și 1024x768 ; dimensiunile pot diferi puțin în cazul în care poza e decupată, sau aparatul are alt raport de laturi ( aspect ratio ) ;
● Este recomandat ca fotografia să fie recentă și să coincidă cât de cât cu anotimpul în curs, în anumite limite ( o luna, maxim două ) ; Totuși, se aceeptă și poze mai vechi, din anii trecuți, dar să se respecte anotimpul ; Ideea e sa nu fie contraste puternice, de exemplu să vedem în ianuarie poze de vară, sau invers.
● Orice fotografie prezentă în concurs trebuie sa conțină măcar una din aceste descrieri : locul unde a fost facută, numărul locomotivei, al trenului ;
● Postarea se face pana în data de 20 a lunii în curs, urmând ca din data de 21 până pe 30/31 să aibă loc votarea ;

-----------------------------------------------------

Până acum, pe Forumul nostru erau acceptate tot felul de fotografii feroviare, ca să fie bine pentru toți. Așa va fi și în continuare, mai puțin însă la concurs ; acesta fiind un concurs de fotografii, trebuie totuși să îl facem să arate ca atare. Și anume, calitatea fotografiilor trebuie să iasă din tiparul obișnuit. Oricât de modeste aparate foto am avea, cu puțină strădanie, putem face niște fotografii reușite.

Ca atare, începând cu luna februarie, 2012 nu vor mai fi acceptate la concurs decât fotografiile care indeplinesc niște condiții estetice decente. Mare parte din fotografiile cu telefonul mobil nu vor mai fi acceptate la concurs. De asemenea, să aveți grijă când pozați, să încercați o încadrare bună, fără poze strâmbe și stâlpi care acoperă mare parte din subiect, poze făcute prin geam, poze focalizate greșit,  nu este greu deloc ; dacă aveți camere mai puțin performante, să evitați pozele în contra-lumină, sau dacă doriți poză de noapte, încercați să folosiți un trepied. Ziua încercați să fotografiați cu soarele în spatele vostru ( ideal ). Sunt multe fotografii frumoase pe Forum, din care se poate învăța.


Regulament votare


● Fiecare membru are dreptul sa aleagă 5 fotografii ;
● Cea mai reușită va primi 5 puncte, apoi 4, 3, 2 puncte, iar ultima 1 punct ; pentru diversitate, și atractivitatea concursului, este recomandat să precizați motivele alegerii, ce v-a placut la respectivele fotografii ;
● La sfârșitul lunii se vor aduna punctele și vom afla clasamentul final ;
dacă un utilizator, primește ban temporar sau definitiv, poza acestuia va fi retrasă din concurs.

Sperăm că ați înțeles regulamentul, dacă aveți nelămuriri, contactați un membru al staff-ului.

Va rugăm sa nu deschideți alte topice noi în afara de cele create !


SUCCES !!!


Ultima editare efectuata de catre Teodor in Mier 27 Mai 2015, 02:31, editata de 3 ori
Sus In jos
TeodorNumarul mesajelor : 3305
Reputatie : 6096
Data de inscriere : 18/04/2011

MesajSubiect: Re: REGULAMENTE CONCURSURI   Mier 27 Mai 2015, 01:59


Iată regulamentul :

● Membrii care doresc să participe la concurs, trimit o fotografie care le aparține prin mesaj privat celui care inițiază concursul.
● Fotografia trebuie să fie de domeniul feroviar.
● Fotografia poate să conțină un tren, un vagon, o locomotivă, o clăire a unei gări.

● Fotografiile pot fi și mai vechi, și nu este nici un fel de problemă dacă au mai fost postate în trecut pe Forumul acesta, sau pe alte Forumuri.
● După încheierea concursului, dacă pozele au fost postate prima oară, pot fi repostate de voi la topicele potrivite.
● Fiecare fotografie participantă la concurs va fi postata într-un topic nou cu titlul : FOTOGRAFIA NR X.

● Membrii care doresc, pot participa la concurs, încercand să ghicească autorul din poza respectivă, postând un mesaj la topicul respectiv.
● Autorul are voie să participe și autorul pozei, dar numai la intimidare, pentru că nu are voie sa se voteze, ci doar să dea un răspuns greșit.
Cei care au descoperit că fotografia este postată pe Forum sau pe alte Forumuri, și au reușit să descopere autorul, nu au voie să spună că poza se află pe Forumul X sau la topicul Y. Faptul că autorul a fost descoperit în alte locuri, este un merit pentru activitatea desfășurată pe acest Forum sau pe celelalte.

● Autorul pozei nu are voie să spună în topic ca nu este poza sa.
● După circa 7 - 10 zile, topicul se închide, ( nu imediat ce a dat cineva răspunsul corect, așa cum este la ,, Recunoasteti gara ? '', de exemplu ), se va face un clasament și se va ,, demasca '' autorul corect. Atunci toți membrii vor vedea cine este autorul cu adevărat, și ce alegeri ,, amuzante '' au făcut unii dintre noi.
● Vor primi câte un punct toți cei care au răspuns corect, chiar dacă sunt mai mulți. Dacă sunt decât doi caștigători, vor primi fiecare câte două puncte, iar daca este un singur câștigător, acesta va primi 3 puncte. Dacă nu a ghicit nimeni autorul nu i se va acorda nimănui nici un punct, dar el va fi făcut public în mesajul de încheiere.

După o perioadă de câteva luni, cel care se află pe primul loc în clasament va primi o diplomă și felicitări, apoi clasamentul va fi reluat de la zero timp de câteva luni.

Vor fi sancționati membrii care postează mai multe variante în cadrul aceluiași topic. Dacă respectivul user se răzgândește și-și schimbă alegerea, poate lua legatura prin PM cu un Moderator sau Administrator.

Sperăm că ați înțeles regulamentul, dacă aveți nelămuriri, contactați un membru al staff-ului.

Va rugăm sa nu deschideți alte topice noi în afara de cele create !


SUCCES !!!
Sus In jos
TeodorNumarul mesajelor : 3305
Reputatie : 6096
Data de inscriere : 18/04/2011

MesajSubiect: Re: REGULAMENTE CONCURSURI   Mier 27 Mai 2015, 02:00


Regula acestui joc este următoarea :

● Unul din membri posteză o întrebare în acest topic, întrebare bineînțeles care să aibă legătură cu transportul feroviar, iar ceilalți membri vor încerca să-i răspundă.

● Cel care va răspunde corect, va fi felicitat de cel care a pus întrebarea. Numai după aceasta, alt membru poate pune o alta întrebare.

● Membrul care postează întrebarea, să încerce sa intre pe Forum cel târziu după 36 de ore pentru a da răspunsul corect, sau pentru a felicita membrul câștigător. Daca va uita, sau nu va avea posibilitatea de a intra pe Forum, concursul va rămane blocat 72 de ore. După 72 de ore, un alt utilizator va putea posta o nouă întrebare. Dacă între timp, cel ce a postat întrebarea anterioară reusește să intre pe Forum, poate da quote răspunsului corect, în caz că există, însă fără a posta altă întrebare până cea postată după el nu este soluționată.

Sperăm că ați înțeles regulamentul, dacă aveți nelămuriri, contactați un membru al staff-ului.

Va rugăm sa nu deschideți alte topice noi în afara de cele create !


SUCCES !!!


Ultima editare efectuata de catre Teodor in Mier 27 Mai 2015, 02:30, editata de 1 ori
Sus In jos
TeodorNumarul mesajelor : 3305
Reputatie : 6096
Data de inscriere : 18/04/2011

MesajSubiect: Re: REGULAMENTE CONCURSURI   Mier 27 Mai 2015, 02:01Regulamentul acestui concurs este următorul :

● Unul din membri postează o fotografie într-unul din topice pentru ca ceilalți membri să ghicească fie secția, fie locomotiva, fie gara, fie numărul trenului.  

● Membrul care a ghicit elementul este felicitat de cel care a postat fotografia. Abia atunci alt membru, sau tot cel care a postat poza anterioară, va avea voie să posteze altă fotografie.

● Până nu se postează răspunsul corect de către membrul care a postat fotografia, nu se va putea posta o altă fotografie, pentru că se vor produce încurcături. Dacă nici un membru nu ghicește elementul din fotografie în termen de 36 de ore de la postarea acesteia, membrul care postat fotografia va da răspunsul corect. Abia atunci se va putea posta o altă fotografie.

● Membrul care postează fotografia, să încerce sa intre pe Forum cel târziu după 36 de ore pentru a da răspunsul corect, sau pentru a felicita membrul câștigător. Daca va uita, sau nu va avea posibilitatea de a intra pe Forum, concursul va rămane blocat 72 de ore. După 72 de ore, un alt utilizator va putea posta o nouă fotografie. Dacă între timp, cel ce a postat fotografia anterioară reusește să intre pe Forum, poate da quote răspunsului corect, în caz că există, însă fără a posta altă imagine până cea postată după el nu este identificată.

Concursul are un caracter simbolic, câștigătorul nu primește decât felicitări, de aceea se pot da și raspunsuri la nimereală, chiar dacă nu este sigur de răspuns, însă fără bătaie de joc ( un utilizator postează o poză cu o gară de dimensiuni mici, într-o zonă de munte, iar un alt utilizator nominalizează Gata de Nord ).

Sperăm că ați înțeles regulamentul, dacă aveți nelămuriri, contactați un membru al staff-ului.

Va rugăm sa nu deschideți alte topice noi în afara de cele create !


SUCCES !!!
Sus In jos
TeodorNumarul mesajelor : 3305
Reputatie : 6096
Data de inscriere : 18/04/2011

MesajSubiect: Re: REGULAMENTE CONCURSURI   Mier 27 Mai 2015, 02:02


Regulamentul acestui concurs este următorul :

● Unul din membri postează o fotografie în care va acoperi numele gării, sau va distorsiona fotografia, pentru a nu se distinge prea bine denumirea gării. După aceasta, ceilalți membri vor posta mesaje în care vor încerca să ghicească numele gării din fotografie.

● Membrul care a ghicit numele gării, este felicitat de cel care a postat fotografia. Abia atunci alt membru, sau tot cel care a postat fotografia anterioară, va avea voie sa posteze alta fotografie cu o alta gară.

● Până nu se postează răspunsul corect de către membrul care a postat fotografia, nu se va posta alta, pentru că se vor produce încurcături. Dacă nici un membru nu ghicește gara din fotografie, în termen de 36 de ore de la postarea acesteia, membrul care postat fotografia va da răspunsul corect. Abia atunci se va posta o altă fotografie.

● Membrul care postează fotografia să încerce să intre pe Forum cel tarziu după 25 de ore pentru a da răspunsul corect, sau pentru a felicita membrul căștigător. Dacă va uita, sau nu va avea posibilitatea de a intra pe Forum, concursul va rămâne blocat 72 de ore. După 72 de ore, un alt utilizator va putea posta o nouă fotografie. Dacă între timp, cel ce a postat fotografia anterioară reusește să intre pe Forum, poate da quote răspunsului corect, în caz că există, însă fără a posta altă fotografie până cea postată după el nu este identificată.

Concursul are un caracter simbolic, câștiăatorul nu primește decat felicitări, de aceea se pot da și răspunsuri la nimereală, chiar dacă utilizatorul nu este sigur de răspuns.

De aceea, pentru a evita acest neplăcut incident, concursul, care de fapt este un joc, se va desfășura în paralel pe mai multe topice ( 3 ), pentru a nu fi blocat, și mai ales pentru a căpta atenția membrilor.

Sperăm că ați înțeles regulamentul, dacă aveți nelămuriri, contactați un membru al stff-ului.

Vă rugăm să nu deschideți alte topice noi în afară de cele create !


SUCCES !!!
Sus In jos
TeodorNumarul mesajelor : 3305
Reputatie : 6096
Data de inscriere : 18/04/2011

MesajSubiect: Re: REGULAMENTE CONCURSURI   Mier 27 Mai 2015, 02:03

Concursul se desfașoară astfel :

● Membrii care doresc să participe, trimit o poză cu tematică feroviară membrului andrey_tm prin mesaj privat, Messenger, sau e-mail. Fotografia poate să fie și mai veche numai dacă nu a mai fost postată pe Forum.

● Aceasta va fi postată aici, iar ceilalți membri, în afară de autorul pozei, după ce se uită cu atenție la poză, postează un singur mesaj la același topic acordând o notă de la 1 la 10 . Nota poate să conțină și sutimi din sfert în sfert, respectiv 25, 50, 75. În mesaje, cei care acordă notele pot să iși exprime părerea personală despre calitatea pozei, criticând ( într-un mod constructiv ) sau lăudând fotografia, ori pot da câteva sfaturi.

● După câteva zile ( 5 - 10 zile aproximativ ), andrey_tm blochează topicul, adună notele acordate de membri și face o medie ce va fi trecută în ultimul mesaj de la topic. Tot atunci va face public și numele autorului pozei și câteva date despre poză : locul, data, numărul trenului sau al locomotivei din poză ( dacă primește aceste informații în momentul în care primește și poza anonimă ).

Concursul se numește ,, Fotografii anonime '' pentru că nimeni nu știe a cui este poza până în momentul încheierii jocului. Cel care a participat la concurs, după aflarea mediei iși dă seama cam ce ,, valoare '' are poza lui și totodată află unde a greșit, sau cum putea sa fie mai bună calitativ.

Acest concurs este bun mai mult pentru membrii începători, pentru că din criticile celorlalți membrilor își poate da seama unde a greșit. Acest concurs se desfășoară permanent, fără ediții sau etape.

Sperăm că ați înțeles regulamentul, dacă aveți nelămuriri, contactați un membru al staff-ului.

Va rugăm sa nu deschideți alte topice noi în afara de cele create !


SUCCES !!!
Sus In jos
Continut sponsorizat
MesajSubiect: Re: REGULAMENTE CONCURSURI   

Sus In jos
 
REGULAMENTE CONCURSURI
Sus 
Pagina 1 din 1

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Forumul pasionatilor de trenuri din România :: REGULI-
Mergi direct la: