Forumul pasionatilor de trenuri din România

Acest forum a fost creat pentru cei care iubesc cu adevarat trenurile din Romania!
 
AcasaAcasa  CalendarCalendar  FAQFAQ  CautareCautare  ConectareConectare  InregistrareInregistrare  

Distribuiți | 
 

 Regulamentul general al Forumului

In jos 
AutorMesaj
TeodorNumarul mesajelor : 3305
Reputatie : 6096
Data de inscriere : 18/04/2011

MesajSubiect: Regulamentul general al Forumului   Mar Oct 21, 2014 5:25 pm

Fiecare modificare adusă va fi anunțată în topciul regulamentului menționându-se schimbarea făcută și dată când intră în vigoare. Este datoria celor din conducerea Forumului să anunțe orice modificare și este datoria membrilor de a o lua la cunoștință.

Atenție ! Acumularea a 5 avertismente atrage după sine o suspendare de 7 zile !

Sancțiunile usoare sunt cele de tipul avertismentelor si a suspendărilor până in 2 zile.
Sanctiunile grave sunt cele ce depășesc 2 zile de suspendare.

Nu este încurajată folosirea limbajului obscen, injurii aduse altui jucător, texte cu tendință rasistă, sau prescurtări ale acestora. Jignirile / calomniile se vor pedepsi după gravitate cu avertisment / suspend. Nu răspundeți cu aceeași monedă la jigniri / înjurături, riscați să fiți penalizați. Contactați imediat un Administrator sau Moderator care poate soluționa conflictul. În cazul înjurăturilor care nu sunt adresate unui membru (nu vi se incarcă o poză, iar în mesajul pe care-l postați pentru a atrage atenția vă mai scapă și altceva decât ceea ce trebuie ), recomandarea este de a vă abține.

Implicarea membrilor familiei sau a rudelor în discuții nepotrivite se pedepsește astfel :

- 7 zile - prima abatere.
- 14 zile – a doua abatere.
- 21 de zile – a treia abatere.
- Definitiv – a patra abatere.

Insultele aduse membrilor Forumului se penalizează astfel :

-3 zile – prima abatere.
-7 zile – a doua abatere.
-14 zile - a treia abatere.

Notă : Dacă respectivul nu încetează nici după a treia abatere, sancțiunea va fi urmatoarea : a treia abatere x2 = 28 de zile. Dacă nici după aceasta nu încetează, se recurge la excluderea definitivă.

Înjurăturile, materialul pornografic, semnele obscene și limbajul vulgar / obscen se penalizează astfel :

-Avertisment – prima abatere.
-1 zi – a doua abatere.
-3 zile - a treia abatere.

Notă : Dacă respectivul nu încetează nici după a treia abatere, sancțiunea va fi următoarea : a treia abatere x2 = 6 zile. Atenție ! Sancțiunile se vor aplica în funcție de semnele, respectiv cuvintele folosite. Dacă mesajul este plin de semne, respectiv cuvinte obscene se va sancționa cu o excludere de 10 zile.

Sunt interzise numele vulgare / obscene / care să conțină înjurături sau insulte. Se penalizează cu excludere definitivă.

Ironiile sunt premise în limita bunului simț. Atunci când se merge prea departe și se ajunge la jigniri sau la replici de genul “ lasă-l mă săracu, că e vai de el “ se penalizează astfel :

-Avertisment – prima abatere.
-1 zi – a doua abatere.
-2 zile – a treia abatere.

Notă : În cazul jignirilor, sancțiunea se va aplica conform celor de mai sus.


Atacul la persoană nu este permis, acesta presupune critici nefondate aduse unui membru, acuzații nefondate, replici acide, etc. Acesta se sancționează astfel :

-Avertisment – prima abatere.
-1 zi – a doua abatere.
-2 zile – a treia abatere.

Editarea și ștergerea mesajelor : atunci când editați un mesaj pentru că ați gresit un cuvânt, sau considerați că v-ati exprimat greșit, eventual adăugați / stergeți o fotografie nu este nevoie să completați câmpul “ motivul editului “, aflat in subsolul paginii. Însă, dacă se începe o discuție ( on-topic ) unde postați anumite date, faceți anumite remărci și doriți să schimbați radical conținutul mesajului o puteți face doar dacă ceea ce a postat cel de după dumneavoastră nu are legătură cu discuția. Totuși, veți fi nevoit să completați și câmpul “ motivul editului “, aflat în subsolul paginii. Dacă doriți să schimbați radical conținutul mesajului iar ceea ce a postat cel de după dumneavoastră are legatură cu subiectul respectiv, veți fi nevoit sa postați din nou un mesaj cu noul conținut dorit. Pe aceeași idee mergem și cu ștergerea mesajelor, dacă porniți o discuție și s-a postat după dumneavoastră cu referire la subiectul respectiv nu mai aveți dreptul de a vă șterge mesajul. Toate aceste măsuri au fost luate întrucât dacă dispare esența unui mesaj ce de multe ori poate fi decisivă, atunci toată discuția nu mai are nici rost și nici logică.

Cei ce sunt prinși încălcând cele de mai sus vor primi o excludere de la 1 pănă la 4 zile + avertisment, în funcție de cele iscate datorită intervenției lor.

Mesajele de tip spam : spamul va fi sancționat astfel :

-Avertisment – prima abatere.
-1 zi -  a doua abatere.
-2  zile -  a treia abatere.

Notă : Indiferent că spamul a fost făcut în topicului unui subforum sau în mesageria privată a unui membru, sancțiunile se vor aplica identic. Dacă mesajele de tip spam au conținut neregulamentar se procedează conform celor scrise mai sus.

Off-topicul : acesta se va sancționa cu avertisment. Dacă și după avertisment, tot se continuă cu off-topicul se va recurge la excluderea de 1 zi.

Criticile asupra unei / unor poze sau asupra unei informații adusă de unul sau mai mulți membri este permisă atâta timp cât poate fi catalogată ca fiind constructivă. Nimeni nu este perfect, cu toții putem greși. Orice poză este bine-venită atâta timp cât este pe subiect și este de bun-simț. La fel și cu informațiile. Sancțiunile pentru cei ce incalcă cele scrise mai sus sunt :

-Avertisment – prima abatere.
-2 zile – a doua abatere.
-5 zile – a treia abatere.

Notă : Pe lângă sancțiuni, mesajele respective vor fi mutate în tomberonul forumului, fiind considerate off-topic, însă fără a se aplica vreo sancțiune în plus față de cele mai sus, exceptând cazul în care se recurge la jigniri și altele.

Nu răspundem de conturile sparte, este datoria dumneavoastră să vă pastrați confidențialitatea. Dacă v-a fost spart contul, iar respectivul s-a folosit de acesta pentru a aduce injurii forumului, contul va fi blocat până la remedierea situației.

În redactarea unui mesaj este interzisă folosirea exprimării de tip Messenger, gen : " k " în loc de " c ", " tz " în loc de " ț ", și așa mai departe. La fel și în cazul abrevierilor, nu exagerați cu folosirea acestora. ( cu excepția câtorva ) Acestea atrag după sine mutarea mesajului în secțiunea tomberonul forumului. În cazul unor repetate exprimări de acest gen se recurge la avertisment. De asemenea, dacă mesajul prezintă interes dar este redactat neregulamentar, conținutul acestuia va fi editat, iar userul care l-a postat va fi sancționat cu avertisment.

Este interzisă divulgarea identității reale a unei persoane, fără acordul în prealabil al acesteia. ( adică nu faceți public numele real, adresa, numărul de telefon sau alte date ) Aceasta se sancționează cu excludere intre 14 și 21 de zile, în funcție de gravitatea faptei, iar mesajul / mesajele respective vor fi șterse definitiv.

Sunt interzise comentariile de genul " ce poză faină" , " superb ", fără a evidenția un lucru, a pune o întrebare, orice altceva. Acestea vor fi șterse fără înștiințare iar respectivul va primi avertisment. Totodată nu postați poze fără descriere, decât atunci când descrierea nu-și mai are rostul. În caz contrar veți primi avertisment.

Poreclele de genul : " tomberon ", " căzătură ", " coteț " sunt interzise. Folosirea expresilor de genul atrage după sine un avertisment, iar dacă se continuă folosirea acestor expresii userul respectiv poate fi sancționat cu 1 - 3 zile de excludere.

Pozele slabe calitativ, fără legătură cu subiectul unde au fost postate, cu încadrări ce lasă de dorit vor fi șterse fără înștiințare. Întelegem că nu toți sunte profesioniști, nici nu este un Forum de profesioniști, dar pozele să fie măcar de bun simț. Puteți cere oricând sfatul unui coleg care considerați ca se pricepe sau sfaturi despre o locație anume, atâta timp cât postați unde trebuie. ( sau aveți varianta PM-ului )

Atenție ! Cine nu mai posteaza nici un mesaj util, dar vine mereu cu nemulțumiri și atacă forumul, conducerea acestuia, alte forumuri sau membrii acelora , va primi avertisment. Dacă în cele din urmă nu va întelege, a doua oară va fi exclus !

Un scurt regulament referitor la postarea fotografiilor pe Forum :

- nu postați imagini cu rezoluția mai mare de 1024 x 768, pentru o bună vizionare a mesajelor ;
- dacă aveți un reportaj mai amplu, cu multe fotografii, postați un număr de aproximativ 10 poze într-un singur mesaj ( pentru o încărcare mai rapidă a imaginilor de pe site-urile de găzduire ) ;
- dacă aveți mai multe fotografii, continuați reportajul posâand mesaje noi la topicul respectiv ;
- dacă postați imagini cu poduri, tunele, viaducte, diferite alte elemente de infrastructură, pentru o bună informare specificați locația, linia respectiva, sau gara / triaj / depou - după caz ;

Alte lucruri bine de știut :

Pedepsele vor fi aplicate pentru toți cei implicati într-un scandal, într-un schimb de replici acide, într-un subiect off-topic. Dacă se întâmpl[ să cădeți “ victimă “ cel mai bine este să anunțați conducerea forumului, fără a vă implica, puteți fi și dumneavoastra sancționat. Anunțarea conducerii forumului presupune trimiterea unui mesaj privat către unul dintre administratori, respectiv unul dintre moderatori.

Nu este permisă ștergerea definitivă a mesajelor, cu excepția celor care conțin imagini obscene, semen obscene și limbaj vulgar. Restul se vor muta în secțiunea “ tomberonul forumului “.

Postarea de fotografii fără a avea drepturi de autor se va putea face doar cu permisiunea autorului și specificând sursa de unde a fost preluată fotografia. Același lucru se aplică și în cazul informațiilor, cu excepția când acestea au fost preluate de pe site-uri publice. ( site-ul unui ziar, de exemplu ) Totuși, chiar și atunci este bine să se posteze informația sub formă de citat, utilizând ghilimele de rigoare. ( exemplu : știre despre un accident produs ) Încălcarea acestora va atrage după sine avertisment.

Atenție ! Dacă un membru a fost sancționat pentru încălcarea unei reguli și este la prima abatere se procedează conform celor scrise mai sus. Daca în decurs de 14 zile nu mai încalcă aceași regulă pentru a se încadra la a doua abatere, data viitoare când va încălca din nou aceași regulă se va considera din nou prima abatere. Exemplu : X este implicat într-un schimb de replici acide și este sancționat cu avertisment fiind la prima abatere. Acesta nu se potolește și continuă, va fi sancționat cu excludere timp de o zi, fiind la a doua abatere în cadrul aceleași categorii. Timp de 14 zile se potolește, iar peste un timp aduce acuzații nefondate ( încadrându-se alături de replici acide în categoria atac la persoană ), acesta va fi sancționat cu avertisment, trecând 14 zile. Bineînțeles, se va ține cont de cât de des acesta este implicat. Suntem conștienți că există neîntelegeri, iar acest sistem este pentru a da șansa celor care au greșit sa-și spele " păcatele ". De la această regulă nu fac parte insultele adresate altor membri si implicarea membrilor familiei sau a rudelor. Acolo se va ține cont a câta abatere este.

In atenția vizitatorilor :

Dacă descoperiți pe acest Forum în timp ce îî răsfoiți paginile, fotografii ce vă aparțin și nu v-ați dat acceptul să apară aici pe Forum, dacă observați citate care vă aparțin sau date personale despre dumneavoastră ( adresa, numărul de telefon, adresa de e-mail ) , în partea de jos a Forumului, în dreapta, găsiti scris ,, semnalează un abuz ''. Dați click, completați forumularul foarte corect, veniți cu argumente clare cum că respectivul citat sau respectiva poză este a dumneavoastră,  faceți și trimitere prin link a paginii cu problema, apoi expediați-l. În cel mai scurt timp unul dintre Administratori va prelua anunțul, îl va trata, va șterge pozele sau citatele ce vă aparțin, iar userul care a postat pozele sau citatele fără știrea dumneavoastră va fi sancționat.


Iată în continuare și câteva drepturi ale membrilor acestui Forum :

-aveți dreptul să folosiți toate funcțiile ce vă sunt puse la dispoziție de acest Forum, atâta timp cât nu afecteaza în mod negativ lizibilitatea răspunsurilor, structura temelor sau a răspunsurilor și nu deranjează alți membri ai acestui Forum.
-aveți dreptul să cereți crearea de noi  teme de discuție.
-aveți dreptul să cereți îmbunătățiri sau modificări în structura și în funcțiile Forumului, pe care le considerați utile sau vitale.
-aveți dreptul să reclamați orice utilizator, printr-un mesaj personal ( PM - Private Message ) caăre un Administrator sau Moderator al Forumului, ori la numărul de telefon al Forumului ( 07630149xx ), atâta timp cât prezentați și o justificare cât mai elocventă acestei reclamații !
-aveți dreptul să furnizați orice date personale despre dvs. sau despre persoane din partea cărora aveți acordul prealabil pentru divulgarea datelor respective.
-aveți dreptul să încărcați orice conținut media care nu încalcă interdicțiile de mai sus.

Acesta este regulamentul general care prevede și sancțiunile de rigoare. Totodată, puteți arunca o privire și peste administrație sau politica Forumului.
Sus In jos
TeodorNumarul mesajelor : 3305
Reputatie : 6096
Data de inscriere : 18/04/2011

MesajSubiect: Re: Regulamentul general al Forumului   Mier Apr 01, 2015 2:10 pm

Update, astăzi, 01.04.2015. Noua regulă introdusă în regulament este :

Citat :
Atenție ! Cine nu mai posteaza nici un mesaj util, dar vine mereu cu nemulțumiri și atacă forumul, conducerea acestuia, alte forumuri sau membrii acelora , va primi avertisment. Dacă în cele din urmă nu va întelege, a doua oară va fi exclus !
Sus In jos
 
Regulamentul general al Forumului
Sus 
Pagina 1 din 1
 Subiecte similare
-
» General - citrice cultivate in container

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Forumul pasionatilor de trenuri din România :: REGULI-
Mergi direct la: