| | 407 : Targu Mures - Band - Lechinta si Band - Mihesu de Campie | |
|
|
| Autor | Mesaj |
|---|
Vlad Moderator forum

Numarul mesajelor: 2068 Varsta: 25 Localizare: Campulung Est - linia 502 Data de inscriere: 08/04/2009
 | Subiect: 407 : Targu Mures - Band - Lechinta si Band - Mihesu de Campie Sam Aug 08, 2009 8:34 am | |
| Mergand spre Targu Mures, am oprit in comuna Teaca pentru a vedea in ce stare este linia ingusta de la Targu Mures spre Lechinta Iata si fotografiile: Undeva la km 73  Din aceasta imagine reiese ca a trecut ceva pe aici recent  KM 72    
Ultima editare efectuata de catre Vlad in Lun Mai 24, 2010 6:09 pm, editata de 1 ori |
|
 | |
Vlad Moderator forum

Numarul mesajelor: 2068 Varsta: 25 Localizare: Campulung Est - linia 502 Data de inscriere: 08/04/2009
 | Subiect: Re: 407 : Targu Mures - Band - Lechinta si Band - Mihesu de Campie Sam Aug 08, 2009 8:38 am | |
| Urmatoarele fotografii sunt din statia Teaca, km 70 Iesirea spre Lechinta:  Spre Targu Mures:   Cladirea statiei si iesirea spre Targu Mures  Cladirea statiei (placuta pe care scrie Teaca este ascunsa dupa frunze)  Cladirea statiei - vedere de pe sosea  |
|
 | |
COSTACHE MIHAIL ADMINISTRATOR FORUM

Numarul mesajelor: 4782 Varsta: 40 Localizare: BUCURESTI, sector 2 in apropiere de Gara Obor Data de inscriere: 06/03/2009
 | Subiect: Re: 407 : Targu Mures - Band - Lechinta si Band - Mihesu de Campie Sam Aug 08, 2009 11:51 am | |
| Superbe poze! Ceva a trecut pe linie ca se vede iarba strivita pe sina. Dar ce sa fi trecut? Cumva vreo ciclodrezina cum au unii care se plimba pe linia Sibiu-Agnita? _________________ Mai multe poze cu locomotive si automotoare aranjate pe clase, gasiti aici: http://autoloco.forum777.com/
Forum Turistic www.forumturistic.tk Vaporase de agrement http://vaporase.forumotion.net/ Forum Feroviar http://feroviar.myfreeforum.ro/
|
|
 | |
KQQ

Numarul mesajelor: 128 Data de inscriere: 21/06/2009
 | Subiect: Re: 407 : Targu Mures - Band - Lechinta si Band - Mihesu de Campie Lun Aug 10, 2009 2:00 pm | |
| Linia asta avea o derivație spre nord-vest. Din comuna Band se desprindea o ramură care ducea spre Șăulița, localitate situată pe linia 406 |
|
 | |
cortexedge moderator forum si fotograful anului

Numarul mesajelor: 1402 Localizare: Tg.Mures Data de inscriere: 20/08/2008
 | Subiect: Re: 407 : Targu Mures - Band - Lechinta si Band - Mihesu de Campie Dum Aug 16, 2009 7:47 pm | |
| |
|
 | |
Vlad Moderator forum

| Subiect: Re: 407 : Targu Mures - Band - Lechinta si Band - Mihesu de Campie Lun Aug 17, 2009 7:54 am | |
| Linia de mocanita din Mihesu de Campie este de fapt capatul liniei inguste Band - Mihesu de Campie (aproximativ 29km) care se ramifica din linia 407 Targu Mures - Band - Lechinta |
|
 | |
KQQ

| Subiect: Re: 407 : Targu Mures - Band - Lechinta si Band - Mihesu de Campie Mar Aug 18, 2009 11:34 am | |
| | Vlad a scris: | | Linia de mocanita din Mihesu de Campie este de fapt capatul liniei inguste Band - Mihesu de Campie (aproximativ 29km) care se ramifica din linia 407 Targu Mures - Band - Lechinta |
Capătul derivației respective nu este, cumva, stația Șăulița? Stația respectivă, într-adevăr, nu este departe de Miheș, dar pe atlasul rutier DIMAP - care arată și căile ferate - așa figurează. |
|
 | |
Vlad Moderator forum

| Subiect: Re: 407 : Targu Mures - Band - Lechinta si Band - Mihesu de Campie Mar Aug 18, 2009 1:43 pm | |
| In primul rand statia Șăulița nu exista (exista halta Șăulia pe linia Band-Mihesu de Campie). Iar in al doilea rand pe toate hartile CFR pe care le am, este trecut Mihesu de Campie ca fiind capatul acestei linii. Statia Mihesu de Campie (in ziua de azi, halta) nu se afla in comuna Mihesu de Campie (in aceasta comuna aflandu-se Mihesu de Campie Sat h.) ea fiind undeva in camp ca sa zic asa. Iata cum figureaza pe o harta rutiera de a mea  |
|
 | |
KQQ

| Subiect: Re: 407 : Targu Mures - Band - Lechinta si Band - Mihesu de Campie Mar Aug 18, 2009 2:14 pm | |
| Harta postată seamănă leit cu ceea ce am eu, cu mențiunea că pe DImap calea ferată de care vorbim este trecută cu linie punctată. Deci, inscripția Șăulița se referă la sat, nu la stația de calea ferată.
Însă nu rezultă clar dacă: -linia îngustă chiar se unește cu cea normală, ceea ce înseamnă că, pe o anume distanță, ar trebui să fie linie încălecată sau -linia îngustă doar se apropie de cea normală, dar, distanța dintre linii e atât de mică încât pe Dimap figurează ca fiind unite
La Târgu Mureș, pe atlasul pe care îl am eu, figurează distinct cele două linii: -cea normală (sub-magistrala 405) -linia îngustă care are o primă ramificație nu departe de Târgu Mureș Sud care se ramifică prima dată spre Niraj, respectiv spre Band iar apoi, la Band se ramifică încă o dată, spre Lechința, respectiv spre Miheș.
Și ,ca fapt divers. Se spune - pe un alt forum, că linia îngustă spre Miercurea Nirajului a fost supusă, înr-o perioadă (1996-1997???), unor controale draconice. Conform celor relatate acolo, foarte mulți pasageri mergeau pe blat, plătind la naș o sumă de bani. Spre Band care era situația? Au existat asemenea controale severe, după modelul celor spre Niraj? |
|
 | |
Vlad Moderator forum

| Subiect: Re: 407 : Targu Mures - Band - Lechinta si Band - Mihesu de Campie Mar Aug 18, 2009 2:48 pm | |
| | KQQ a scris: | La Târgu Mureș, pe atlasul pe care îl am eu, figurează distinct cele două linii: -cea normală (sub-magistrala 405) -linia îngustă care are o primă ramificație nu departe de Târgu Mureș Sud care se ramifică prima dată spre Niraj, respectiv spre Band iar apoi, la Band se ramifică încă o dată, spre Lechința, respectiv spre Miheș. |
Daca te uiti la fotografii iti poti da seama ca e acceasi situatie ca si la Targu Mures si anume cele doua linii sunt distincte. Calatorii ar fi trebuit sa treaca peste toate liniile normale din statie ca sa ajunga la liniile inguste (sper ca nu m-am inselat) |
|
 | |
| | 407 : Targu Mures - Band - Lechinta si Band - Mihesu de Campie | |
|