In sfarsit am ajuns la statia Ramnicu Valcea Est. Dar imaginea pe care ti-o creeaza este una negativa (statia arata ca dupa razboi).

Nici cladirea statiei nu arata mai bine. Macar de ar fi fost transformata in locuinta.

Statia trebuia sa aiba trei linii, din care una era linie curenta, celelalte doua fiind folosite pentru depozitarea vagoanelor. Intr-un mod surprinzator, si astazi mai este folosita pentru depozitare, in "incinta" statiei pe unele fragmente de linie care au ramas se afla cateva vagoane de marfa defecte sau depasite.

Se pare ca nesimtirea oamenilor nu are limite, in statie fiind cateva mormane de gunoaie.

La iesirea din statie se afla un canton parasit (mai era unul dupa podul Goranu dar nu am putut sa il prind).

La o distanta scurta de statie se afla un munte de traverse depozitate (sunt asa multe ca se vad din oras).

Dupa muntele de traverse, linia continua pe langa casele unor oameni dupa care ajunge la primul viaduct, viaductul Hogea (am pus si o imagine cu numele ca sa nu ziceti ca asa l-am botezat Very Happy ). Privelistea de pe viaduct este frumoasa, dar sa vedeti mai incolo cum o sa fie.

Dupa viaduct, linia continua pe langa o padurice dupa care ajunge la inca un viaduct, viaductul Ostroveni, avand aceleasi dimensiuni ca si Hogea (in jur de 100 m). Am prins si cateva puturi despre care am aflat, dupa ce am intrebat un localnic, ca sunt niste puturi folosite pentru stabilizarea terenului. In zona viaductelor o sa fie multe astfel de puturi.

Dupa viaduct apar pe langa terasament si primele ziduri de sprijin, construite pentru a impiedica alunecarea terenului pe cale. Se pare ca nu au reusit pana la capat sa realizeze acest lucru, fiind evident faptul ca inainte de 2004 terenul a cazut pe linie.

Dupa "fundatura" cauzata de terenul cazut, continua zidurile de sprijin, terasamentul trece pe langa alte case dupa care apare o pereche de viaducte: Racovita si Samnicel.

Primul viaduct este Racovita. O parte din balustradele de pe margine lipsesc. Totusi se poate vedea ca desi viaductul a fost constuit pentru linie simpla, are grinzi montate pe linie dubla (exact cum e si Topolog)

Dupa Racovita urmeaza imediat (dupa vreo 30 de metri) viaductul Samnicel (270m, al treilea ca lungime de pe acest traseu dupa Topolog si Samnic). Spre deosebire de celelalte viaducte, acesta este unul in curba. La fel ca si Racovita, este construit pentru linie simpla dar are grinzi montate pentru linie dubla. Privelistea de pe viaduct este extraordinara (inaltimea este de aproape 50 de m). De asemenea, am fotografiat si apa care da numele viaductului, Samnicel. In final, am pus un cadru cu cele doua viaducte una dupa alta.

Dupa Samnicel, linia trece printr-o padurice dupa care ajunge la...da, ati ghicit...inca un viaduct, viaductul Linia. Puteti observa ca aceste viaducte totusi sunt folosite la ceva.

Dupa Linia, terasamentul continua printr-o zona absolut superba spre comuna Blidari. Nu sunt lucrari de arta pe aceasta portiune dar peisajul este absolut superb. Merita mers prin aceasta zona.

Merg ce merg pe terasament cand deodata...hopa!!...opreste-te! Ajung la un nou viaduct care la prima vedere pare a fi neterminat. Am intrebat un localnic care mi-a spus ca acest viaduct (numit Blidari) a fost inceput inainte 1989 (chiar se vad locurile unde trebuiau puse coloanele de sustinere), au apucat sa il termine dar Mama-Natura nu a fost multumita cu pozitionarea lui iar racordul la terasament a fost "daramat" de ploi. DIn aceasta cauza, si viaductul pare a fi "parasutat"

Am traversat valea si la distanta scurta de viaduct apare un canton parasit, semn ca ma apropii de statia Blidari (sau Samnic). Pe traseu mai sunt cateva cupoane de sina, traverse ingramadite si cativa stalpi de semnalizare culcati la pamant. Ma mir cum de sunt inca acolo si nu le-au luat pe toate. Pe traseu am vazut prin satele din zona podete si garduri realizate cu traversele din beton si armate cu sine. Tehnologie moderna Very Happy

Mai merg putin si apoi...un alt viaduct neplacut de Mama-Natura! Deja se intrece cu gluma Wink Dar hăul era destul de adanc asa ca ar fi durat destul de mult sa il traversez (mai mult ca sigur ca statia se afla dupa viaduct). M-am uitat un pic din lateral si am observat ca acest viaduct este destul de lung insa nu am reusit sa aflu cum se numeste. In departare, printre copaci, se poate vedea viaductul Samnic.

Ma dau batut, cobor prin sat la sosea (soseaua spre Curtea de Arges) si o iau pe drum (am vazut pe harta ca acest drum trece pe sub viaduct). Si, intr-adevar, asa este. Apare viaductul Samnic (540 m), al doilea ca lungime de pe acest traseu. Este construit pentru linie simpla dar, ca si Topolog, Racovita si Samnicel, are grinzi montate pentru linie dubla. Imaginea acestui viaduct este colosala, fiind la fel de inalt ca Topologul. Nu am reusit sa urc pe el, invins poate de oboseala. Dar, intr-o viitoare trecere o sa incerc sa urc, fac fotografii de pe el si sa le postez.