Forumul pasionatilor de trenuri din RO
Bine ati venit pe Forumul pasionatilor de trenuri din Romania !!!
Sper ca ceea ce veti gasi sa va fie de folos!

Forumul pasionatilor de trenuri din RO

Acest forum a fost creat pentru cei care iubesc cu adevarat trenurile din Romania!

AcasaAcasa  CalendarCalendar  FAQFAQ  CautareCautare  MembriMembri  GrupuriGrupuri  ConectareConectare  InregistrareInregistrare  

Impartiti | 

M 200 : Brasov - Sibiu - Arad - Curtici

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos 
Mergi la pagina : Inapoi  1 ... 10 ... 16, 17, 18 ... 23  Urmatorul
AutorMesaj
Teodor

Numarul mesajelor: 564
Varsta: 15
Localizare: Râmnicu Vâlcea.
Data de inscriere: 18/04/2011

MesajSubiect: Re: M 200 : Brasov - Sibiu - Arad - Curtici   Dum Ian 15, 2012 7:39 pm

Trecerea la nivel cu M 200 din comuna Cristian.

La intrare in Sibiu.

La iesire din Sibiu spre Ramnicu Valcea.

Halta Vestem.

Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului
bvio88

Numarul mesajelor: 47
Varsta: 23
Localizare: Targu Mures
Data de inscriere: 11/01/2012

MesajSubiect: IC376 Maros   Joi Ian 19, 2012 9:35 pm

Sus In jos
bvio88

MesajSubiect: IC75 Traianus   Joi Ian 19, 2012 9:36 pm

Sus In jos
bvio88

MesajSubiect: IC374 Pannonia sosire si plecare din Arad   Joi Ian 19, 2012 9:37 pm

Sus In jos
srazvi

Numarul mesajelor: 665
Varsta: 31
Localizare: Arad
Data de inscriere: 20/07/2009

MesajSubiect: Re: M 200 : Brasov - Sibiu - Arad - Curtici   Joi Ian 19, 2012 9:44 pm

karpaty a scris:
Totusi dece nu au ales ca acel coridor sa treaca pe toata magistrala 200 ? se putea amplasa noua cale intre Vintu si Sibiu pe un amplasament mai bun astfel si numarul de km erau mai mici fata de traseul prin Blaj-Sighisoara plus ca trecea printr-un oras mai important (Sibiu) decat acele orasele de pe 300 , in felul acesta vedeam linie dubla si electrificata din Brasov catre Sibiu asa trebuie sa mai asteptam mult si bine pana sa vedem linie de 140 si electrificata Brasov-Sibiu-Vintu . Mad

N-au electrificat ei in 20 de ani 704-le Laughing , e electrificata si trec ambele internationale Buc.-Buda. dar acusi n-o sa mai avem sa zicem decat ca pe acolo trece internationalul Laughing . Totusi in '98, intarziat Ister a facut 4 ore 58' Arad-Brasov, oare dupa ce vor termina, va mai face sub 6 ore? Ca in mers nu cred, dar mers la limita ca-i intarziat? Bine daca pica guvernul si luam licenta la GFR Laughing
Sus In jos
alex.alexus.tm

Numarul mesajelor: 380
Varsta: 22
Localizare: Timisoara
Data de inscriere: 28/03/2009

MesajSubiect: Re: M 200 : Brasov - Sibiu - Arad - Curtici   Sam Ian 21, 2012 9:13 pm

Cetatea de la Radna (M200)

Ultima editare efectuata de catre alex.alexus.tm in Dum Ian 22, 2012 10:19 am, editata de 1 ori
Sus In jos
MariusM
V.I.P Member
V.I.P Member

Numarul mesajelor: 1126
Localizare: Pitesti
Data de inscriere: 27/08/2008

MesajSubiect: Re: M 200 : Brasov - Sibiu - Arad - Curtici   Dum Ian 22, 2012 2:11 am

Cetatea Șoimuș, mai exact.
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului http://mariusm1988.wordpress.com/
bvio88

MesajSubiect: Re: M 200 : Brasov - Sibiu - Arad - Curtici   Dum Ian 22, 2012 8:06 pm

ce dor mi de traseul deva-arad dupa ce am vazut poza cu cetatea de la radna
Sus In jos
mishu88
V.I.P Member
V.I.P Member

Numarul mesajelor: 521
Localizare: Fălticeni, jud. Suceava
Data de inscriere: 12/02/2009

MesajSubiect: Re: M 200 : Brasov - Sibiu - Arad - Curtici   Lun Mar 12, 2012 11:41 pm

Periplu FeRoviaR de iarnă între București, Brașov și Sibiu, [Februarie, 2012]

Prima oară când mi-am făcut curaj în 2012 pentru un periplu de un week-end prin stațiile și pe Căile Ferate Române a fost în mijlocul lui februarie, când zăpada de la Predeal depășea lejer 1 metru, iar în Sibiu... 1 centimetru. Însă mantaua cu iz istoric din Capitala Europeană din 2007, Hermannstadt, era mult mai însemnată decât mantaua de nea datorită exponatelor Muzeului de Locomotive cu Aburi din Depoul de Locomotive și Automotoare de aici.

Dar nici Brașovul nu este mai prejos, mai ales dacă ne gândim la miile de feroviari care au ieșit de pe băncile școlilor de profil de pe lângă Depoul Brașov, printre care și tatăl meu. Tot de aici de sub Tâmpa a luat ființă prima companie de transport privat de călători din România, Regiotrans, ale cărei automotoare le puteți urmări în câteva momente din videoclip.

Așadar, invitat de prietenii mei pasionați de trenuri, Vasy din Brașov și Andrei din Sibiu, am făcut drum de la București până la Sibiu și cale întoarsă în capitală în decursul a 48 de ore trăite dens, cu trenuri frumoase, dar care s-au lăsat așteptate atât la Dârste, cât și la Sibiu sau în incredibil de bine luminată pe timp de noapte gară a Brașovului.

De asemenea, traseul Brașov - Sibiu, parte a Magistralei 200, pregătește călătorilor câteva stații cu o arhitectură aparte: Perșani sau Brădet, în timp ce decorul natural al râului Olt și al Țării Făgărașului închide în mintea privitorului relieful calm, dar ferm, al Câmpiei Transilvaniei. Totodată, pentru pasionații de trenuri, numeroasele locomotive diesel, 060-DA cu motor Sulzer sau 060-EGM cu motor și generator GeneralMotors, acompaniate de automotoare Siemens Desiro sau cele ex-DB VT 614 modernizate atractiv de Remarul 16 Februarie reprezintă un mediu propice pentru cât mai multe declanșări ale aparatelor de fotografiat sau ale butoanelor roșii de RECORD ale camerelor video.

În fine, nu-mi rămâne decât să vă doresc vizionare plăcută la o prezentare video redusă la extrem și care vizează principalele momente ale călătoriei, în *urând urmând să apară și edițiile desfășurate ale reportajului. Toate cele bune vă doresc!

Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului http://my.opera.com/mishu88
mishu88
V.I.P Member
V.I.P Member

Numarul mesajelor: 521
Localizare: Fălticeni, jud. Suceava
Data de inscriere: 12/02/2009

MesajSubiect: Re: M 200 : Brasov - Sibiu - Arad - Curtici   Joi Mar 15, 2012 10:36 pm

Trenuri de noapte în Brașov și Bartolomeu, [Februarie, 2012]

Încă din 2001 de când am călcat prima dată în Gara Brașov alături de tatăl meu, am fost fascinat de locomotivele electrice, de vagoanele înșiruite unele după altele, de sunetele care mai de care mai exotice și mai puternice scoase din sufletele vehiculelor feroviare. Stăteam pe o bancă acolo la peronul liniei 1, în timp ce tata îmi povestea despre câte roți și osii are o locomotivă de 5.100 de kW sau despre câte și mai câte. Uite-așa se învârte roata-n viața că la mine sintagma ”ce naște din pisică, șoareci mănâncă” s-a potrivit și se potrivește de minune cu relația tată-fiu.

Dăm paginile timpului înainte și ajungem la sfârșitul iernii 2011-2012, când am fost invitat de Vasy - http://www.youtube.com/user/Wassy21Bv la Brașov să petrecem timp așteptând și fotografiind trenuri. Așadar, în videoclipul de mai jos apar ca decoruri principale Gara Brașov și Gara Bartolomeu. Trenul cu care am plecat din București Basarab, Regio 3007, avea să ajungă în Brașov la 22 fără câteva minute. Surprins de lumina albă și atât de benefică pentru înregistrări video, am profitat de aceasta și am transpus pe format digital manevrele care se efectuau pe liniile stației. Mai mult decât atât, Trenul InterRegio 375, PANNONIA, venit tocmai de la Budapesta sosea la destinație în timp util tractat de locomotiva modernizată de Softronic, Clasa 47 no. 798.

Apoi, am hotărât să vizităm și Gara Bartolomeu, situată la 3 kilometri de gara centrală. Călătoria a fost făcut cu Trenul Regiotrans Regio 14727, Brașov - Zărnești, ultimul din acea zi de 17 februarie. A doua zi, dis-de-dimineață, ne întâlneam cu primul tren venit de la Zărnești, nr. 14700. Dar nu acesta era cel pe care îl așteptam noi, ci Regio Train 2101. Și așa, o locomotivă diesel-electrică de 2100 de cai putere avea în spate cuplul etajat no. 44, care urma să ne ducă la Sibiu.

Vizionare plăcută și mulțumesc pentru atenție!

Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului http://my.opera.com/mishu88

M 200 : Brasov - Sibiu - Arad - Curtici

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus 
Pagina 17 din 23Mergi la pagina : Inapoi  1 ... 10 ... 16, 17, 18 ... 23  Urmatorul

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Forumul pasionatilor de trenuri din RO :: MAGISTRALELE DIN ROMANIA :: M 200-