Forumul pasionatilor de trenuri din România

Acest forum a fost creat pentru cei care iubesc cu adevarat trenurile din Romania!
 
AcasaAcasa  CalendarCalendar  FAQFAQ  CautareCautare  ConectareConectare  InregistrareInregistrare  

Distribuiți | 
 

 רכבת ישראל - Rakevet Israel - Caile Ferate Israeliene

In jos 
Mergi la pagina : Înapoi  1, 2
AutorMesaj
redeme
V.I.P Member
V.I.P Member
avatar

Numarul mesajelor : 1081
Localizare : Iasi
Reputatie : 3741
Data de inscriere : 06/03/2011

MesajSubiect: Re: רכבת ישראל - Rakevet Israel - Caile Ferate Israeliene   Vin 18 Noi 2011, 13:24

Foarte frumos reportajul!

P.S.: Cât de dezvoltată e rețeaua feroviară industrială? Cam câtă marfă se transportă prin Israel? Mersi.
Sus In jos
trenuletNumarul mesajelor : 22
Reputatie : 2117
Data de inscriere : 29/08/2012

MesajSubiect: Re: רכבת ישראל - Rakevet Israel - Caile Ferate Israeliene   Mier 29 Aug 2012, 14:38

Da..evreii ăștia au infrastructură feroviară dezvoltată..pe seama unor țări ca România,pe care le exploatează .Din păcate.
Sus In jos
dan tm
V.I.P Member
V.I.P Member


Numarul mesajelor : 5070
Reputatie : 6594
Data de inscriere : 16/07/2014

MesajSubiect: Re: רכבת ישראל - Rakevet Israel - Caile Ferate Israeliene   Lun 21 Mar 2016, 21:53

Sus In jos
ldh80
V.I.P Member
V.I.P Member
avatar

Numarul mesajelor : 3190
Varsta : 36
Localizare : Pascani
Reputatie : 6094
Data de inscriere : 03/11/2010

MesajSubiect: Re: רכבת ישראל - Rakevet Israel - Caile Ferate Israeliene   Mar 29 Mar 2016, 19:42

Din pacate- desi cea mai moderna din Asia de sud-vest- reteaua feroviara israileana este una izolata, nefiind legata (desi in trecut era) de reteaua feroviara a tarilor vecine (Liban- CFL, Siria- CFS, Iordania- HJR si Egipt- ENR)

Pentru legarea retelei feroviare israiliene de cea a tarilor vecine, este in primul rand necesara instaurarea unei paci trainice in regiune, prin normalizarea relatiilor diplomatice dintre Israel si tarile vecine, pe baza recunoasterii de catre toate aceste tari a statului Israel!

-Cu Egipt , in anul 1979, se semneaza tratatul de pace egipteano-israilean, in urma vizitei istorice a presedintelui egiptean de atunci Anwar as Sadat la Tel-Aviv.
In 1982 ultimii soldati israilieni se retrag din Sinai, astfel acest teritoriu fiind retrocedat de drept Egiptului.

-Cu Iordania, in anul 1994 se semneaza tratatul de pace iordaniano-israilean, Iordania recunoscand raul Iordan ca frontiera normala si legitima cu Israelul.

-Cu Libanul, trupele israiliene s-au retras din partea de sud a acestuia. Dar razboiul civil libanez (izbucnit in 1975) si apoi instabilitatea politica pronuntata de la Beirut au facut dificile normalizarea deplina a relatiilor dintre Israel si Liban.

-Cu Siria. Aici regimul lui Bashar al Assad ar castiga un mare atu daca ar recunoaste si normaliza relatiile cu Israelul (cum a facut Iordania in 1994), iar frontiera normala si legitima dintre Israel si Siria ar trebui sa fie raul Iordan.
Aceasta ar insemna retrocedarea inaltimilor Golan catre Siria, cu obligatia Siriei de a se abtine de la orice actiuni anti-israiliene si de a nu mai tolera prezenta pe teritoriul sau a unor organizatii teroriste gen Hamas, ISIS, etc.

Abia dupa realizarea acestor actiuni, s-ar putea trece la interconectarea retelei feroviare israiliene cu cea a tarilor vecine, astfel:

-Cu Liban, printr-o cale ferata Haifa- Akko- Nahriyya (Israel)/Nakhura (Liban)- Tir- Beirut

-Cu Siria, printr-o cale ferata Haifa- Afula- Beit Shehan- Beit Yerach (Israel)/Tzemak (Siria)- Darra
*Este necesara si constructia unui pod feroviar peste raul Iordan
*Pe teritoriul Siriei, ar fi necesara trecerea de la ecartament ingust de 1050 mm la ecartament normal a caii ferate Darra- Sheikh Miskin/Izra- Damasc Qadam.

-Cu Iordania, printr-o cale ferata Jerusalem- Amman (care, in perspectiva, ar putea fi prelungita de la Amman la Bagdad si Teheran).

-Cu Egiptul, printr-o cale ferata care sa ocoleasca pe la sud fasia Gaza.
Aceasta ar urma sa se desprinda din localitatea Siderot (situata pe linia Ashqelon- Beer Sheva North), sa ocoleasca pe la sud fasia Gaza, apoi sa treaca frontiera in Egip in localitatea Eshkol, si sa se uneasca cu reteaua feroviara egipteana in localitatea Bir al Abd/Arish.

Poate vreodata va exista un tren international de calatori pe ruta Istambul- Ankara- Aleppo- Homs- Beirut- Haifa- Tel Aviv- Cairo- Alexandria!

Asta daca oamenii si in primul rand conducatorii statelor vor intelege ca singura cale de a asigura progresul omenirii este renuntarea la ura intereligioasa sau interetnica, si vor respecta principiul respectarii suveranitatii, independentei , neamtecului in treburile interne ale fiecarui stat, lasarea fiecarui popor sa-si hotarasca singur soarta si promovarea unei colaborarii trainice intre state si popoare, pe baze reciproc avantajoase, indiferent de oranduirea politica a fiecarui stat in parte.
Sus In jos
dan tm
V.I.P Member
V.I.P Member


Numarul mesajelor : 5070
Reputatie : 6594
Data de inscriere : 16/07/2014

MesajSubiect: Re: רכבת ישראל - Rakevet Israel - Caile Ferate Israeliene   Mar 29 Mar 2016, 21:49

abere 

Ai trecut la alte tari sa le faci legaturi si linii noi.
Sus In jos
kristi kkk
V.I.P Member
V.I.P Member


Numarul mesajelor : 1595
Varsta : 39
Localizare : Alexandria
Reputatie : 5175
Data de inscriere : 25/08/2008

MesajSubiect: Re: רכבת ישראל - Rakevet Israel - Caile Ferate Israeliene   Mier 30 Mar 2016, 11:09

Unește și frații vitregi, mitul biblic spune că evreii sunt „nepoții buni” ai lui Avraam iar musulmanii(urmașii lui Ismael) reprezintă „nepoții frustrați”, sunt invidioși că ei, datorită faptului că descind dintr-un copil din flori, au fost goniți de la moștenire.
Sus In jos
Dr2005
Administrator
Administrator


Numarul mesajelor : 14392
Varsta : 29
Localizare : București, Drumul Taberei
Reputatie : 16955
Data de inscriere : 17/08/2011

MesajSubiect: Re: רכבת ישראל - Rakevet Israel - Caile Ferate Israeliene   Mier 30 Mar 2016, 11:35

Israelul nu se va împăca niciodată cu statele musulmane. Chiar dacă se va încheia vreo pace formală, dpdv economic sigur nu vor fi relații. Ca să nu mai vorbim că însuși statul e Israel e pus ca nuca în perete acolo, înființat cu sprijinul Angliei și SUA și extins peste teritoriile arabilor. Nu am nimic cu evreii ca popor, însă modul în care în care se poartă cu vecinii lor - mai ales cu Palestina - e jalnic. În loc să îi lase în pace, ei îi bombardează și se extind pe teritoriile lor. În loc să zică mersi că li s-a făcut țara aia și că sunt singurul popor de pe planeta asta despre care nu ai voie să negi că au suferit un genocid (Holocaustul), deși, de exemplu, Stalin are pe conștiință mai mulți oameni decât Hitler (dar ăia nu erau evrei, deci nu contează pe harta lumii), unele surse estimând că numai în Ucraina au murit 7,5 milioane de oameni, dintr-un total de aprox. 30 milioane de morți în toată URSS, din cauza foametei apărute urmare măsurilor dispuse de Stalin. Turcii au și ei pe conștiință circa 1,8 milioane de armeni. Și lista poate continua, chiar și americanii, ca stat, au apărut prin uciderea în masă a indienilor.

_________________
:TTT:
Sus In jos
http://www.transport-in-comun.ro/trenuri
ldh80
V.I.P Member
V.I.P Member
avatar

Numarul mesajelor : 3190
Varsta : 36
Localizare : Pascani
Reputatie : 6094
Data de inscriere : 03/11/2010

MesajSubiect: Re: רכבת ישראל - Rakevet Israel - Caile Ferate Israeliene   Mier 30 Mar 2016, 12:22

Sunt cateva aspecte aici.

Poporul evreu- ca orice alt popor de pe aceasta planeta- are dreptul la propriul sau stat national. Si acesta este un adevar evident, pe care si arabii trebuie sa-l recunoasca.

In trecut atat evrei cat si arabii din Palestina au suferit jugul colonialismului britanic, iar disensiunile intre evreii si arabii din Palestina au fost initiate si create de britanici, pentru a putea mai usor sa-i controleze si sa-i manipuleze, atat pe evrei cat si pe arabi.

Cred ca statul Israel este unde trebuie si este normal sa fie. In privinta frontierelor sale, granita normala si legitima a Israelului cu Siria si Iordania trebuie sa fie raul Iordan.

Este adevarat ca in trecut Israelul a ocupat unele teritorii a unor alte state

-Peninsula Sinai, din 1967 pana in 1982.
In 1982 ultimii soldati israilieni se retrag din peninsula Sinai, aceasta fiind retrocedata (asa cum era normal) Egiptului.

-partea de sud a Libanului, din 1982 pana in 2000
In anul 2000 fortele militare israiliene se retrag din partea de sud a Libanului

-In relatiile cu Iordania, prin tratatul din 1994, Iordania recunoaste raul Iordan ca frontiera cu Israelul.

-In relatiile cu Siria, este adevarat ca Israelul ocupa in continuuare un teritoriu sirian (situat la est de raul Iordan) si anume Inaltimile Golan.
Acest teritoriu ar trebui retrocedat Siriei, dar cu obligatia Siriei de a nu-l folosi si de a se abtine de la orice atac asupra Israelului.
Un tratat de pace durabil intre Israel si Siria se poate incheia dupa modelul tratatelor de pace dintre Israel si Egipt din 1979 si dintre Israel si Iordania din 1994.


Existenta unui stat arab palestinian independent in interiorul Israelului o considera neviabila , datorita suprafetei foarte mici si a suprapopularii.
Exista destule state arabe (Siria, Iordania, Irak, Egipt, Libia, Arabia Saudita, etc), ca sa mai trebuiasca inca un stat arab palestinian.
La atatea state arabe care exista, cred ca ar fi normal ca si arabii sa accepte existenta unui singur stat national evreu.

Palestinienii din Israel ar trebui sa renunte la aceasta idee, si sa invete sa traiasca, sa munceasca si sa coexiste pasnic ca cetateni cu drepturi egale ai statului Israel.

Bineinteles ca pentru aceasta este nevoie ca si autoritatile israiliene sa le asigure locuitorilor arabi palestinieni din statul Israel (care evident ar trebui sa cuprinda si Fasia Gaza, Cisiordania-situata la vest de raul Iordan si intreg Ierusalimul) , libertatea practicarii religiei lor, a traditiilor istorice, culturale, etnografice, folclorice, etc.
Sus In jos
Dr2005
Administrator
Administrator


Numarul mesajelor : 14392
Varsta : 29
Localizare : București, Drumul Taberei
Reputatie : 16955
Data de inscriere : 17/08/2011

MesajSubiect: Re: רכבת ישראל - Rakevet Israel - Caile Ferate Israeliene   Mier 30 Mar 2016, 12:52

ldh80 a scris:
Poporul evreu- ca orice alt popor de pe aceasta planeta- are dreptul la propriul sau stat national. Si acesta este un adevar evident, pe care si arabii trebuie sa-l recunoasca.

ldh80 a scris:
Existenta unui stat arab palestinian independent in interiorul Israelului o considera neviabila , datorita suprafetei foarte mici si a suprapopularii.
Exista destule state arabe (Siria, Iordania, Irak, Egipt, Libia, Arabia Saudita, etc), ca sa mai trebuiasca inca un stat arab palestinian.
La atatea state arabe care exista, cred ca ar fi normal ca si arabii sa accepte existenta unui singur stat national evreu.
Palestinienii din Israel ar trebui sa renunte la aceasta idee, si sa invete sa traiasca, sa munceasca si sa coexiste pasnic ca cetateni cu drepturi egale ai statului Israel.

Păi evreii au dreptul la o țară și palestinienii nu? Evreii puteau păstra teritoriile lor, palestinieinii pe ale lor și acum era liniște și pace.
Iar evreii mă îndoiesc că îi vor considera egalii lor pe palestinieni, dată fiind râca dintre evrei și arabi, la fel și îndoctrinarea ambelor părți (fiecare îi consideră cetățeni de mâna a doua pe ceilalți).

_________________
:TTT:
Sus In jos
http://www.transport-in-comun.ro/trenuri
ldh80
V.I.P Member
V.I.P Member
avatar

Numarul mesajelor : 3190
Varsta : 36
Localizare : Pascani
Reputatie : 6094
Data de inscriere : 03/11/2010

MesajSubiect: Re: רכבת ישראל - Rakevet Israel - Caile Ferate Israeliene   Mier 30 Mar 2016, 14:01

Ideea este ca palestinienii sunt tot arabi , iar state arabe exista -si nu unul singur!

Pe de alta parte, este complet gresit a-i considera pe cetatenii care au alta religie sau alta etnie ca fiind inferiori!

De exemplul nu vad cu ce m-ar deranja ca vecinul de bloc (cu care socializez, ies la o bere, la o tabla, etc) ar aveea alta religie sau alta etnie decat a mea! Pana la urma tot om este, iar calitatea unui om se apreciaza dupa faptele sale, dupa modul cum se comporta in societate, in familie, la serviciu, etc!.
Sus In jos
dan tm
V.I.P Member
V.I.P Member


Numarul mesajelor : 5070
Reputatie : 6594
Data de inscriere : 16/07/2014

MesajSubiect: Re: רכבת ישראל - Rakevet Israel - Caile Ferate Israeliene   Mier 30 Mar 2016, 14:53

Ei na ca sa vezi, pai nu erai tu combatant sa se desfiinteze Ucraina ca este un stat artificial, ca sfintul Stefan cel mare si mai stiu eu ce bazaconii etnico -religioase?Tot aici pe forum cind cu unirea, unirea Moldova de peste prut, ospitalitatea, paminturi, brinza, minz, viezure, baliga...?

acuma state arabe sint destule? si daca s-ar uni ele toate intr-un singur stat arab? aici facem state pe ce criterii?
adica tu rezolvi tac pac, pe criteriul arab, pe criteriul religia ortodoxa cea preasfinta si preadreapta un tren de la Paris la Alexandria via Alep-Suez, repede mai desfaci si Ucraina.

Acuma consideri tu un stat palestinian neviabil datorita formei mici si a formei mari a altor state arabe.

Pentru virsta ta mi se pare ca nu prea ai ocupatie si stai pe ginduri dar nu esti nici macar ginditor.

Astept cu interes rezolvarea problemei coreene, insulele Kurile, problemele Moldovei de la Vulcanesti, Somalia, Taiwanul, Kashmirul, kurzii,aborigenii, dacii, costobocii si ce mai gasesti pe glob.
Sus In jos
AmiralulNumarul mesajelor : 770
Reputatie : 4072
Data de inscriere : 12/06/2009

MesajSubiect: Re: רכבת ישראל - Rakevet Israel - Caile Ferate Israeliene   Mier 30 Mar 2016, 15:45

Am discutat cu un student palestinian la Timisoara,era acum vreo 30 de ani.L-am intrebat de ce urasc evreii.
Zice,dupa razboi bunicul lui,cu copii mici a trebuit sa paraseasca in 24 de ore casa si paminturile familiei care erau a lor de sute de ani,ca acum acolo este Israelul si ei nu au ce cauta acolo...Zicea,iarta tu asta daca poti...
Sus In jos
Continut sponsorizat
MesajSubiect: Re: רכבת ישראל - Rakevet Israel - Caile Ferate Israeliene   

Sus In jos
 
רכבת ישראל - Rakevet Israel - Caile Ferate Israeliene
Sus 
Pagina 2 din 2Mergi la pagina : Înapoi  1, 2

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Forumul pasionatilor de trenuri din România :: DIVERSE :: INTERNATIONAL-
Mergi direct la: