Forumul pasionatilor de trenuri din RO
Bine ati venit pe Forumul pasionatilor de trenuri din Romania !!!
Sper ca ceea ce veti gasi sa va fie de folos!

Forumul pasionatilor de trenuri din RO

Acest forum a fost creat pentru cei care iubesc cu adevarat trenurile din Romania!

AcasaAcasa  CalendarCalendar  FAQFAQ  CautareCautare  MembriMembri  GrupuriGrupuri  ConectareConectare  InregistrareInregistrare  

Impartiti | 

Puțin prin străinătate (cu trenul și pe jos)...

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos 
Mergi la pagina : Inapoi  1, 2
AutorMesaj
redeme

Numarul mesajelor: 787
Localizare: Iasi
Data de inscriere: 06/03/2011

MesajSubiect: Re: Puțin prin străinătate (cu trenul și pe jos)...   Lun Aug 22, 2011 8:33 am

Mulțumesc și ai dreptate, însă cred că încă mai avem de evoluat.
---
CONTINUARE
---

Alte aspecte pozitive pe care le-am remarcat la această gară a fost multitudinea de magazine, deschise în general până la 12 pm, precum și accesul facil de la un etaj la altul prin intermediul scărilor rulante, dar și al unei scări normale, situată între cele două și destinată celor mai „grăbiți”. Din păcate, nu toți cetățenii înțeleg acest lucru și am primit deseori „cereri” de a mă feri Evil or Very Mad

Printre aspectele negative ar fi:
- temperatura ambientală generală, destul de scăzută, chiar și la nivelul -2, ceea ce face foarte dificilă petrecerea mai multor ore în gară;
- faptul că Lounge-ul DB este deschis doar în intervalul orar 6 am - 10 pm, ceea ce mi se pare cea mai mare tâmpenie;
- că nu există destule scaune cât ar trebui (nu cred că ar fi costat mult încă câteva grupuri de scaune);
- și că există doar două locații unde ai internet wireless gratuit, și acelea fiind dotate fiecare cu câte două banci a 4 scaune (și care sunt ocupate mare parte a timpului)

---

În Berlin mai există desigur și multe alte gări (bineînțeles că nici una nu se poate compara cu Hauptbahnhof), printre care și unele mai importante, unde opresc și diferite trenuri de lung parcurs (germ. fahrverkehr).
În timp ce unele sunt doar stații de tranzit, cum ar fi Spandau (care este și capătul unor linii de S-Bahn și a U7) sau Südkreuz (stație aflată pe Inelul de S-Bahn), altele au și rolul de stație terminus, fiind situate nu foarte departe de depouri etc..

Una dintre ele este Berlin Gesundbrunnen (situată pe Inelul de S-Bahn), unde ajungea ICE 914:

Pe o linie, un automor al Taunus Bahn își saluta potențialii călători:

Un pod rutier se vede puțin mai departe:

Și în final o poză cu un tren Regio al DB, un RE - Regional Express

---
VA URMA
---
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului
redeme

Numarul mesajelor: 787
Localizare: Iasi
Data de inscriere: 06/03/2011

MesajSubiect: Re: Puțin prin străinătate (cu trenul și pe jos)...   Dum Aug 28, 2011 2:10 pm

---
CONTINUARE
---

Un punct extrem de important în transportul public din Berlin (administrat de BVB, serviciul de S-Bahn fiind operat în colaborare cu DB) se afla la o stație distanță de la Hauptbahnhof spre est, și anume Berlin Friedrichstraße, în care opresc doar trenuri Regio (Regionalverkehr):

În fundal se poate vedea unul din simbolurile Berlinul, și anume Turnul Televiziunii/TV Tower/Fernsehnturn:

În Berlin sunt nenumărate stații deschise traficului Regio, pentru că orașul este foarte mare de altfel. O altă stație cu un specific mai aparte este Berlin Wansee:

Un automotor al Märkische Regiobahn:

Și o garnitură DB Autozug în așteptare (spre deosebire de Viena, în Berlin mașina se poate încărca doar în stațiile situate în zone mai de „suburbie”, în apropierea autostrăzilor etc. ), cu două locomotive la capete, una dintre ele fiind un V60 a BUG - 98 80 D-BUG 3 345 261-2:

... iar cealaltă, „Bert” - 345 124-2 a DB AutoZug:

Și o poză de la capătul peronului (mai departe nu e voie):

Regiunea Wansee este renumită pentru lacurile din zonă(se vede și din nume), așa că nu puteam să nu merg să-mi trag „năduful” pe malul lor...

Kleiner Wansee:

Gröser Wansee:

---
VA URMA
---

Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului

Puțin prin străinătate (cu trenul și pe jos)...

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus 
Pagina 2 din 2Mergi la pagina : Inapoi  1, 2

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Forumul pasionatilor de trenuri din RO :: DESPRE CFR :: REPORTAJE ALE PASIONATILOR DE TRENURI-