Cu faimosul sau nume de vagon strain(Mitropa),trenul folosit de ceferisti,format din locomotiva C.F.R. Marfa+1 vagon compartimentat alearga zi de zi ,uneori ajungand conform livretului,alteori vai mama lui,uitat prin gari,intaietate avand trenurile de rang superior,cum e si normal
Azi-dimineata ajunge in gara Videle neasteptat de bine.
Eram pe la benzinarie,asta insemnand la o distanta mica de semnalul de iesire spre Rosiori.Am vazut Mitropa oprind si calatorii coborand.Eram sigur ca trenul a lovit pe cineva.Chiar cu riscul de a vedea ceva neobisnuit si a pierde pofta de mancare (

) pe urmatoarele doua saptamani, m-am indreptat spre tren.
Surpriza , insa...nu era nimic pe jos sa ateste vreun ranit sau mortaciune

...locomotivei , insa, ii lipsea un pantograf !! Cel din spate in sensul de mers.
Iat-o cum arata , pacat ca nu am un aparat foto bun, astea-s facute cu telefonul

Inca nu venise nimeni pe langa tren(comisie de ancheta) asa ca...am luat cateva imagini...
Aici, un tren de marfa trecand pe langa ''bolnavioara''

Si locomotiva de fine a trenului , un Siemens

Am mers pe marginea liniei, curios sa vad unde a cazut pantograful . Era cam la 40-50 metri in urma trenului , cazut intre linii.
Iata-l ...

O alta locomotiva, ce facea manevra de regarare , a fost pe punctul de a pierde si ea un pantograf . Pentru ca problema acolo au fost tot cei ce fura componente de la CFR, acestia subtilizand pietrele de la contragreutatea de sustinere a catenarei .

Separatorul a fost deteriorat , in urma urma intrarii pantografului in piesele sale componente , iar catenara atarna , la o distanta periculoasa de sol .

Circulatia pe firul spre Rosiori a fost intrerupta , pana la sosirea anchetei constatatoare a evenimentului de cale ferata .
Iata si stalpul cu pricina

Biata Mitropa ...si asa de-abia isi mai duce zilele...