Forumul pasionatilor de trenuri din RO
Bine ati venit pe Forumul pasionatilor de trenuri din Romania !!!
Sper ca ceea ce veti gasi sa va fie de folos!

Forumul pasionatilor de trenuri din RO

Acest forum a fost creat pentru cei care iubesc cu adevarat trenurile din Romania!

AcasaAcasa  CalendarCalendar  FAQFAQ  CautareCautare  MembriMembri  GrupuriGrupuri  ConectareConectare  InregistrareInregistrare  

Impartiti | 

916A : Buzias - Gataia - Jamu Mare

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos 
AutorMesaj
myster2008
Administrator
Administrator

Numarul mesajelor: 1370
Varsta: 30
Localizare: Roquetas de Mar , Almeria , Spania
Data de inscriere: 14/08/2008

MesajSubiect: 916A : Buzias - Gataia - Jamu Mare   Vin Aug 15, 2008 7:37 pm

Aici veti posta tot ce este legat de aceasta ruta. Tot ce este off-topic va fi sters!
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului http://www.forumtrenuri.com
myster2008
Administrator
Administrator

Numarul mesajelor: 1370
Varsta: 30
Localizare: Roquetas de Mar , Almeria , Spania
Data de inscriere: 14/08/2008

MesajSubiect: Re: 916A : Buzias - Gataia - Jamu Mare   Mier Aug 27, 2008 5:47 pm

Cateva poze din Jamu Mare....
Cladirea garii:

Liniile:

~~~~~~~~

~~~~~~~~~~

~~~~~~~~~

Uitat de timp...

O trecere in Jamu Mare...

Vedere spre gara....

Vedere spre Clopodia hc...
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului http://www.forumtrenuri.com
Caravelle_Zg
V.I.P Member
V.I.P Member

Numarul mesajelor: 634
Varsta: 20
Localizare: Arad, România
Data de inscriere: 05/09/2009

MesajSubiect: Expediție feroviară pe ruta Buziaș - Gătaia - Jamu Mare, 30.06.2009   Lun Sept 07, 2009 5:32 pm

Plecare din gara Buziaș în compania Regiotrans cu automotorul 97-0518-7 ca tren personal P14607 (plecare la 14:20 din Buziaș și sosire la 16:11 la Jamu Mare).

Nichișoara hc.

Tormac h.

Șoșdea hc.

Gătaia h.

"Jamu Mare - Gătaia - Buziaș" - fotografiată în Gătaia

Gătaia - vedere spre Timișoara

Gătaia - vedere spre Reșița

...

Ultima editare efectuata de catre Caravelle_Zg in Mier Mai 26, 2010 1:11 am, editata de 2 ori
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului http://forum-trenuri.forumz.ro/
Caravelle_Zg
V.I.P Member
V.I.P Member

Numarul mesajelor: 634
Varsta: 20
Localizare: Arad, România
Data de inscriere: 05/09/2009

MesajSubiect: Expediție feroviară pe ruta Buziaș - Gătaia - Jamu Mare, 30.06.2009   Lun Sept 07, 2009 5:32 pm

Șemlacul Mare hc.

Ferendia hc.

Clopodia hc.

Jamu Mare hcv.

97-0518-7 la Jamu Mare

Ultima editare efectuata de catre Caravelle_Zg in Mier Mai 26, 2010 1:12 am, editata de 3 ori
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului http://forum-trenuri.forumz.ro/
loryjonel

Numarul mesajelor: 17
Data de inscriere: 07/11/2009

MesajSubiect: jamu mare   Joi Ian 14, 2010 8:36 am

dupa cate stiu si de la jamu mare plecau linii in afara tarii si aici au fost scoase?
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului
dan tm

Numarul mesajelor: 1258
Data de inscriere: 15/08/2008

MesajSubiect: Re: 916A : Buzias - Gataia - Jamu Mare   Joi Ian 14, 2010 9:05 am

Te rog sa nu mai postezi intrebarea despre liniile care mergeau in afara tarii la topicul fiecarei linii.
Ti-am mai raspuns si la linia de Cruceni.

Studiaza putin istoria ca sa intelegi lucrurile, mai ales ca nu sint greu de inteles, fiind cunoscut faptul ca nici macar cind ne-am nascut noi nu erau legaturi feroviare prin aceste statii.Cum sa fi ramas liniile?

In primul rind ca nu mergeau in afara tarii. Cind au fost construite liniile erau in aceeasi tara, adica in Imperiu.
Din acest motiv liniile erau convergente spre Budapesta si spre alte localitati din Imperiu, afluire si defluirea calatorilor si a marfurilor avind alte sensuri.

Dupa Tratatul de la Trianon multe din aceste linii au fost taiate de frontiere.
Dupa schimbul de teritorii intre Romania si Regatul Sirbilor, Croatilor si Slovenilor, s-a stabilit sa existe doar doua conexiuni feroviare. In timp toate liniile s-au desfiintat.
Pentru o perioada de timp anumite vagoane inchise, tranzitau de la Moravita spre Bazias unde era o linie izolata, apoi si aceasta s-a dezafectat pentru ca nu mai avea legatura cu reteaua feroviara.
Astfel s-a limitat linia Anina-Bazias la Iam, s-a limitat linia Ilia -Virset la Jamu Mare, s-a limitat linia Jebel -Boka la Giera, s-a limitat linia Timisoara- Iasa Tomici (Modos) la Cruceni.
Linia Jimbolia - Pardanji (Medija) s-a limitat la Ionel. Pentru ca era taiata de frontiera in doua locuri a fost ulterior reconstruita de la Checea pentru a fi racordata la retea in Carpinis.
Intre Medija si Pardanji a existat o linie in peaj prin Romania in comuna Foieni. Am vazut terasamentul dar nu am reusit sa aflu cind a fost dezafectata.

S-a desfiintat linia Lovrin-Nakovo in Comlosu Mare.Ulterior linia s-a reconstruit pina la Nerau.
S-a limitat linia in Valcani, desi ea continua undeva dincolo nu stiu acum exact la Senta sau la Kanjza.

Chiar si aici pe acest forum sint poze pe la Comlosu Mare si Foieni
Sus In jos
macosa

Numarul mesajelor: 5
Localizare: Ungaria / All city /
Data de inscriere: 02/02/2010

MesajSubiect: Re: 916A : Buzias - Gataia - Jamu Mare   Lun Feb 08, 2010 11:31 pm

Toate trenurile care circula pe acest traseu aici stau peste noapte?
trenurile apartin garii Gataia?
Sus In jos

916A : Buzias - Gataia - Jamu Mare

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus 
Pagina 1 din 1

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Forumul pasionatilor de trenuri din RO :: MAGISTRALELE DIN ROMANIA :: M 900-