Te rog sa nu mai postezi intrebarea despre liniile care mergeau in afara tarii la topicul fiecarei linii.
Ti-am mai raspuns si la linia de Cruceni.
Studiaza putin istoria ca sa intelegi lucrurile, mai ales ca nu sint greu de inteles, fiind cunoscut faptul ca nici macar cind ne-am nascut noi nu erau legaturi feroviare prin aceste statii.Cum sa fi ramas liniile?
In primul rind ca nu mergeau in afara tarii. Cind au fost construite liniile erau in aceeasi tara, adica in Imperiu.
Din acest motiv liniile erau convergente spre Budapesta si spre alte localitati din Imperiu, afluire si defluirea calatorilor si a marfurilor avind alte sensuri.
Dupa Tratatul de la Trianon multe din aceste linii au fost taiate de frontiere.
Dupa schimbul de teritorii intre Romania si Regatul Sirbilor, Croatilor si Slovenilor, s-a stabilit sa existe doar doua conexiuni feroviare. In timp toate liniile s-au desfiintat.
Pentru o perioada de timp anumite vagoane inchise, tranzitau de la Moravita spre Bazias unde era o linie izolata, apoi si aceasta s-a dezafectat pentru ca nu mai avea legatura cu reteaua feroviara.
Astfel s-a limitat linia Anina-Bazias la Iam, s-a limitat linia Ilia -Virset la Jamu Mare, s-a limitat linia Jebel -Boka la Giera, s-a limitat linia Timisoara- Iasa Tomici (Modos) la Cruceni.
Linia Jimbolia - Pardanji (Medija) s-a limitat la Ionel. Pentru ca era taiata de frontiera in doua locuri a fost ulterior reconstruita de la Checea pentru a fi racordata la retea in Carpinis.
Intre Medija si Pardanji a existat o linie in peaj prin Romania in comuna Foieni. Am vazut terasamentul dar nu am reusit sa aflu cind a fost dezafectata.
S-a desfiintat linia Lovrin-Nakovo in Comlosu Mare.Ulterior linia s-a reconstruit pina la Nerau.
S-a limitat linia in Valcani, desi ea continua undeva dincolo nu stiu acum exact la Senta sau la Kanjza.
Chiar si aici pe acest forum sint poze pe la Comlosu Mare si Foieni